Påskfudge

-

Dags för lite hemmagjort påskgodis, eller hur? Jag valde att följa mitt vanliga recept för skumtomtefudge, men att använda påsk-skumgodis istället och alltså tillverka påskfudge. Gult, sött och väldigt gott!

Jag hade en påse påskskum som följt med en annan större godisförpackning, så jag minns inte vilket märke det var på dem, men det spelar mindre roll. Välj ett skumgodis som du tycker om.

1 påse skumgodis påsk
50 g smör
1 dl grädde
1,5 dl socker
150 g vit choklad

Börja med att ta fram en form, smöra den eller lägg dit ett bakplåtspapper. Blanda allt utom chokladen i en kastrull och sätt på spisen. Låt koka tills påskskummet smält och allt blivit en smet. Hacka under tiden chokladen i mindre bitar. Häll ner chokladen och rör runt så chokladen smälter och blandas med resten.

Häll upp smeten i formen och ställ in i kylen för att stelna. Skär upp i snygga bitar. Servera och förbered dig på att det kommer att ta slut – fort!

Egentligen äter jag väldigt lite godis sedan flera år tillbaka, men ibland kan det vara gott med 3-4 bitar till kaffet eller på stående fot. Jag får dock bra hjälp av familjen att äta upp det godis jag tillverkar :)

Påskfudge

Visste du det här om påsk?

Påsken är den största högtiden under det kristna kyrkoåret och firas till minne av att Jesus enligt Nya Testamentet led, dog och uppstod för att den troende människan skulle bli förlåten sina synder och få evigt liv. Den kristna påsken är till sin natur, både genom händelser och tidpunkten när den infaller, kopplad till den judiska påsken, vilken firas till minne av Gamla Testamentets berättelser om judarnas uttåg ur Egypten efter år av slaveri. Högtidens svenska namn kommer också från dess hebreiska namn ”פֶּסַח” (pesach), vilket betyder ”passera” eller ”gå förbi” och tydligast pekar på den judiska innebörden av högtiden.

Källa: Wikipedia

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

4 KOMMENTARER

    • Åh, lite slarvigt av mig. Jag har använt två olika, en 15*30 men även en 20*30. Storleken spelar inte så stor roll, har du bara en mindre så blir fudgen bara lite tjockare. Hoppas du tycker om dem! :)

Lämna ett svar