Matsmart

-

Nu när det har varit så varmt så länge (jag klagar inte, det är bara skönt!), så blir inte jag så sugen att laga mat. Jag vill tillbringa så mycket tid som möjligt utomhus och tyvärr har jag inget utomhuskök. Därför blir det mindre recept och istället blogginlägg om annat. Jag hoppas att ni förstår. Idag vill jag tex tipsa om en sida som heter Matsmart.se.

Det är en sida vars vision är att få en värld utan matsvinn. Statistiken idag säger att vi i Sverige och i resten av världen kastar var tredje matkasse i soporna. Så mycket mat slängs det idag och jag tycker att det är helt galet! Matsmart försöker förändra och försöker göra så att mera mat hamnar i våra magar istället för i soptunnan. Och nej, jag är inte sponsrad, men gillar deras idé så jag måste få berätta om dem.

Matsmart grundades 2012 och hela tanken är att minska matsvinnet. Matsmart säljer varor vidare, där det är kortare tid innan varorna går ut (men de är fortfarande helt ok!) eller att leverantören bytt förpackning och vill bli av med den gamla förpackningen. Sen att vi konsumenter gärna gör klipp och köper bra produkter billigt, är också en del av grejen. Ni kan läsa mera om Matsmarts tanke här.

Jag passade på att göra en beställning veckan innan Mors dag, då de erbjöd gratis frakt om man handlade över 500 kr. Jag började plocka ihop bland de varor jag var intresserad av, men priserna är så billiga så jag hade nästan svårt att få ihop varor för 500 kr. Det gick till slut och då blev det istället två lådor med mat:

Matsmart

Så hur gör man för att beställa från Matsmart?

En bra start är att börja på deras ”Så funkar det”-sida och skrolla några bilder, därifrån går man vidare och väljer ut de varor man vill köpa. Om du för musen över produktbilden så ser du snabbt Bäst före-datum för den produkten. Det finns allt ifrån varor som går ut typ idag, till varor som går ut om några år. Klicka in på produkten du är intresserad av och välj antal – lägg sedan produkten i din shoppingvagn och shoppa vidare.

När du sedan väljer att gå till kassan, så får du en lista på dina produkter du valt och längst ner ser du också hur mycket du sparat jämfört med att köpa samma produkter ute i vanliga handeln. I samma vy så ser du också fyllnadsgraden på din låda. Ifall du tar för mycket för en låda, så blir det en låda till.

Det finns ingen garanti för vilken mat som finns tillgängligt, utan det ändras dag för dag, beroende på tillgång. Ofta har de något erbjudande om en vara för nästan inga pengar alls.

De gånger jag har varit inne på deras sida, så har det funnits mycket godis, chips, barnmat och protein-produkter. Man kan hitta en hel del hela förpackningar till väldigt bra pris och de har även ett stort utbud av Eko-produkter.

Men inte bara mat, utan även schampo/duschkräm (inget Bäst före datum), städprodukter, apotek och husdjursmat till väldigt bra priser.

Så fundera inte längre, utan gå in på deras sida och bekanta er. Hjälp till att minska matsvinnet och köp lite produkter som ändå skulle ha slängts. Ni kommer att göra några riktigt bra klipp på vägen. Ska ni ha en fest eller att barnen ska ha kalas, gå in och köp halva festen för en mycket billigare peng!

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Plåtmat med korv och fetaost

Min goda kycklingsås

Paprikapaj med salami

Populära kategorier

Kommentera