Sommarkyckling med rabarber

-

Egentligen är det ju Meatfree Monday idag, men jag hade inget förberett vegetariskt inlägg åt er idag. Ni kan alltid titta in i min kategori Vegetariskt, så hittar ni många goda rätter. I helgen gjorde jag tex mina rökiga halloumibiffar till lördagsmiddag, då min dotter Saga fick önska. Det är väl bra betyg om något – att min 13-åriga dotter önskar en rätt från min blogg till lördagsmiddag?! *stolt mamma*

Idag vill jag hellre tipsa om en sommarkyckling med rabarber som är värd att prova:

500 g kyckling
3 rabarberstjälkar
2 dl grädde
1-2 msk honung
2 msk kycklingfond
½ tsk sambal oelek
1 hackad vitlöksklyfta
Salt och peppar

Ris att äta till
Grönsaker

Sätt ugnen på 200 grader. Dela kycklingen i mindre bitar och bryn dem i en stekpanna, lägg över i en smord ugnsform. Dela rabarbern i mindre bitar och lägg dem tillsammans med kycklingen i ugnsformen. Blanda ihop resten av grädde, honung, kycklingfond, sambal oelek (anpassa efter ev barn så det inte blir för starkt) och hackad vitlök. Häll detta över kycklingen och krydda med salt och peppar. Sätt in formen i ugnen ca 20 min och passa på att koka riset under tiden.

Servera tillsammans med ris och en grönsallad. Rabarbern blir ett syrligt inslag men det är gott! Testa vetja (och gör av med lite rabarber, som annars kan ta över hela grönsakslandet). Funkar bra som middag, men ev rester gör sig också bra i matlådan.

Sommarkyckling med rabarber

Ursäkta lite tråkiga bilder med de är från mitt eget arkiv från 2016. Bilderna är förmodligen tagna med min mobilkamera. Tack och lov så har jag utvecklats även i min fotokonst och tar mycket bättre bilder idag. Så bortse från tråkiga bilder, laga maten och om ni gillar – kommentera gärna!

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar