Sveriges nationaldag 2018

-

Idag är det Sveriges nationaldag 2018 och jag började klura på vad man egentligen ska äta då? Vad är svensk mat? När jag frågade mina tjejer för några år sedan så svarade de:
– Hamburgare!
– Pasta!
– Pizza!
– Tacos!

De kanske inte riktigt svarade på min fråga, utan deras magar berättade vad de tyckte mest om… Så vad är då svensk mat?

När jag själv börjar fundera, så tänker jag på köttbullar, potatis, brunsås och lingonsylt. Alternativt smörgåstårta – som är en svensk uppfinning (kanske tom från Östersund?). Eller sill, kokt ägg och färskpotatis? Knäckebröd med hårdost (Västerbottensost) måste ligga bra till? När ni tänker på svensk mat, vad är det då för mat som poppar upp? Kommentera gärna så kan vi inspirera varandra.

Jag har inte hunnit förbereda någon hel middag till er, utan kommer själv att äta nationaldagsmat idag. En morgonbild ska ni få och med det så vill jag önska en härlig dag idag! Hoppas att ni går ut och viftar med lite svenska flaggor. Sverige är ett fantastiskt land på så många sätt och vi ska vara stolta över att vi får bo här!

Sveriges nationaldag 2018
Sagas otroligt goda morotskaka blev mitt morgonfika idag – jag har ett annat recept publicerat – den ultimata morotskakan

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Plåtmat med korv och fetaost

Min goda kycklingsås

Paprikapaj med salami

Populära kategorier

Föregående artikelMatsmart
Nästa artikelSplit – sista anhalten

Kommentera