Golf i Koberg

-

Jag ber om ursäkt för bristen på receptinlägg men då vi har semisemester i två veckor (semisemester = jobbar som vanligt men från Göteborg, där vi båda har kontor), så blir det inte som vardagen hemma på Frösön. I helgen så spelade vi tex golf i Koberg (Koberg golfbana), strax utanför Trollhättan och det är därifrån jag vill visa lite bilder idag.

Vi var egentligen till Trollhättan på svärfars (nej, jag är inte gift med Daniel än men..) 70-års firande. En lugn, trevlig och väldigt lagom eftermiddag på deras altan där vi åt massor av god mat. Här tog jag inga bilder, utan jag bara slappnade av och var med på firandet.

Golf i Koberg då? Vi bokade en tid kvällen innan och gav oss iväg i tid från Trollhättan. På plats köpte vi greenfee och puttade en sväng på övningsgreenen innan vi gick ut tillsammans med ett annat par som spelade banan för första gången. Jag hade en förhoppning om att få spela med ett par som har Koberg som hemmabana, då det är ett enkelt sätt att få tips, men nu var vi istället fyra stycken nybörjare på banan. Jag har spelat banan en gång förut, men det var nog för tre år sedan.


18:e greenen, men det här är också vägen ner till 1:an

En fin bana, där även vi tjejer valde att gå från Tee 56, där det var smala utslag. Om man jämför med Frösön breda fina utslag, så känns det genast svårare. Jag har dock min driver som tryggaste kompis, så för mig gick det bra med i princip alla utslag. Så utslag och fairwayslag var ganska enkla ändå, men runt greenerna var det svårare (de är väl också de slag vi alla behöver träna på – närspel och puttar). Greenerna var en del ondulerande, så de lutade både mer och mindre.

Golf i Koberg:

Golf i Koberg
Greenen på hål 15, där ni också kan skymta en bit av Koberg slott

En solig och fin dag där vi hade bra sällskap. De var ungefär i samma nivå som oss, så vi både lyckades och misslyckades alla fyra. Avslappnat helt enkelt. Vårt sällskap kom från Borås-trakten och hade tagit husbilen på en liten runda. Det låter riktigt nice att åka runt i en husbil och spela olika banor – kanske är det något vi får prova på senare i livet? Idag finns inget sug efter en husbil, då vi har fullt upp ändå.


Daniel puttar på hål 16 och ni kan skymta utslaget bakom honom, på andra sidan vattnet.

Visste ni det här om Koberg slott?

Kobergs slott ligger vid Vanderydsvattnet i Lagmansereds socken i Västergötland, 10 km söder om Trollhättan. Slottet är en trevåningsbyggnad med ett fyrtiotal rum och en längd av 60 meter och ägs av friherre Carl Silfverschiöld. Enligt Carl von Linné lär namnet på Kobergs slott vara ett så kallat uppkallelsenamn efter det tyska slottet Coburg. Dagens Kobergs slott tros ursprungligen ha varit fast hus, det vill säga en försvarsanläggning med en huvudbyggnad av sten.

Slottet ärvdes 1772 till Anna Margareta Alströmer som var gift med Nils Silfverschiöld. Därefter har Koberg oavbrutet tillhört ätten Silfverschiöld.
Kobergs slott med dess marker var fideikommiss till 11 april 2017 då den siste fideikommissarien Niclas Silfverschiöld avled. Egendomen ärvdes av dennes son Carl Silfverschiöld.

Slottsbiblioteket
På Koberg finns ett av Sveriges största privatbibliotek, placerat i rummen utmed slottets västra gavel. Det grundades på 1880-talet av Nils Silfverschiöld (1864-1892), som var boksamlare redan från sin skoltid. Han byggde medvetet upp boksamlingen och införlivade den i fideikommisset. Samlingarna är mest betydande inom områdena teologi, historia, topografi och resor, svensk vitterhet och dramatik. En stor del av böckerna är inkunabler, liksom andra äldre och sällsynta tryck. Biblioteket innehåller ca 20 000 band och 35 000 småskrifter. Genom särskilt avtal står det under tillsyn av Göteborgs universitetsbibliotek.

Källa: Wikipedia

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelBubsmousse
Nästa artikelKyckling med citron och oliver

Kommentera