Bubsmousse

I mitt tänk att rensa kylen, så har jag kommit till avdelningen efterrätt. Jag hade ett paket med vispgrädde och ville göra något gott av den. Det slutade med en Bubsmousse, då jag blandade i en chokladkaka Bubs Jordgubb och kola. Tänkte att chokladkakan är god och chokladmousse är gott, så det borde funka att kombinera. Jag blandade ihop moussen i en skål och ställde in skålen i kylskåpet för att kallna.

En mousse är en väldigt enkel efterrätt som man måste förbereda en bit på vägen, och som man kan ha i princip färdiga i kylskåpet innan gästerna kommer. Det är bara att experimentera med den choklad som du tycker om. Så här gör jag min mousse, och jag provat några olika som du kan hitta här.

4 port
1 chokladkaka Bubs jordgubb och kola
3 dl vispgrädde

Till servering:
Jordgubbar
Ev strössel för mera kontraster

Dag 1: Dela din choklad i bitar och lägg i en bunke. Värm grädden i en kastrull. När den börjar koka – häll den över chokladbitarna och rör tills allt har smält. Ställ in bunken i kylen över natten, så grädden svalnar ordentligt. Det går att göra samma dag, men var noga med att grädden hinner svalna innan du börjar vispa.

Dag 2: Ta fram bunken och vispa grädden med elvisp till önskad konsistens. Lägg upp i snygga portionsglas/skålar. Hit kan du förbereda innan gästerna kommer och att bara ha garneringen kvar.

Som garnering valde jag jordgubbar men skulle kanske också haft lite strössel för finare kontraster vid servering. Jag skar varje jordgubbe nästan hela vägen, men att den ändå sitter ihop i toppen. Bred ut jordbubben som en solfjäder och lägg en solfjäder på varje mousse. Lägg fler jordgubbar i en skål och servera på sidan.

Bubsmousse

Kommentera