Kyckling med citron och oliver

-

Dags för en ny kycklingrätt från Göteborg där jag inte bor hemma, och inte har samma utbud i skafferiet. Perfekt att hitta en god rätt som inte innehåller så mycket ingredienser. Jag hittade denna kyckling med citron och oliver inne hos Arla och blev sugen att prova. En fin bild med goda men också ganska få ingredienser. Jag ändrade en aning efter vad jag hade, så nedan är mitt recept.

Ang oliver, så tycker jag inte om urkärnade svarta oliver. Jag tycker att de smakar konstgjort på något sätt och satsar hellre några kronor till på att få goda oliver med kärnan kvar. Meddela era gäster det bara, så de inte tuggar sönder någon tand på olivkärnan.

2 st kycklingfilér
2 vitlöksklyftor
Olja att steka i
Salt och peppar
ca 2 dl grädde
2 msk fond, jag hade Brynt schalottenlökfond men det funkar med kycklingfond eller buljongtärning också
1 tsk torkad rosmarin
rivet skal och pressad saft av ½ citron
1 dl svarta oliver med kärnor
10-15 cocktailtomater
ev ½ kruka färsk persilja

Pasta, couscous eller ris att servera till

Skär varje kycklingfilé i bitar, jag gillar munsbitar men det går också att göra större bitar. Skala och hacka vitlöken. Bryn först vitlöken och sen kycklingen i olja i en stekpanna, salta och peppra. Ifall stekpannan är för liten för att rymma de andra ingredienserna, så förbered med en kastrull på sidan.

Blanda ner grädde, fond, rosmarin och citronsaft i kastrullen. Lägg i kyckling, vitlök och halverade cocktailtomater. Låt koka under lock ca 5 min. Rör ner citronskal, oliver och hackad persilja. Servera med pasta, couscous eller ris och gärna en sallad. Jag hade bara gurka hemma, men ifall du serverar denna kyckling som helgmiddag så gör en snygg och god sallad att ta på sidan.

Kyckling med citron och oliver

Kyckling med citron och oliver, serverad med pasta och gurka

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar