Körsbärspaj

-

Då vi flyttade in i min kompis lägenhet i Göteborg, så har jag inte samma utbud i skafferi och kylskåp som hemma. Jag får använda det som finns, men det är inte samma sak ändå. En sak har de dock, som jag inte har hemma, och det är ett körsbärsträd utanför köksfönstret. Körsbär är ju så gott, så jag bestämde mig för att göra en körsbärspaj.

Varför vi är i Göteborg? Detta beror på att vi bestämt oss för att köra en semisemester under två veckor. Semisemester = att jobba som vanligt alltså men från en annan stad. Det gör att vi kan utforska en ny stad på luncher och kvällar, men ändå håller liv i mina projekt.

Körsbärspaj, hur gör man en sådan? Jag tänkte att jag kunde använda det väl beprövade receptet på ananaspaj men att använda körsbär istället.

100g smör
2 dl vetemjöl
1/2 dl socker
Knappt 1 tsk bakpulver.

Blanda ihop och tryck ut degen i en pajform. Ställ i kylen en stund medans du blandar ihop fyllningen.


Saftiga körsbär som jag delade på hälften för att få bort kärnan. Det ser ut som ett slagfält men det är bara körsbärssaft.

Körsbär, rensade
2 dl creme fraiche
1 ägg
½ dl socker
1 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop creme fraiche, ägg, socker och vaniljsocker. Häll ut den ganska lösa blandningen i pajskalet och sätt in i ugnen. Ca 30 min eller tills den har stannat i mitten. Serveras med grädde eller glass, eller bara precis som den är.

Körsbärspaj

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar