Hugo, en sommardrink med fläder

-

Jag har på flera ställen läst om en drink som heter Hugo som låter så god. Nu när jag har semester, så ville jag också prova denna läskande drink.

Då jag fick en kväll helt själv i Göteborg så gjorde jag slag i saken. Jag hade köpt Prosecco tidigare på dagen och lagt in i kylen så den var redo. Sen efter en löprunda i Slottsskogen, så gick jag till närmaste affär och köpte resten. + lite chips och ostkrokar. En dusch senare satte jag igång:

2 cl flädersaft (koncentrerad)
15 cl prosecco (eller annat mousserande vin)
1-2 kvistar färsk mynta
1 tsk saft från citron eller lime
Ev sodavatten
Isbitar
Ev jordgubbar till garnering

Lägg mynta och pressad citron i ett glas. Muddla mycket försiktigt myntan (jag pressade med baksidan på en sked) och häll i flädersaft. Fyll på med prosecco och ev sodavatten samt isbitar. Rör om, så allt blandas.

Hugo

Dekorera din Hugo-drink med färska jordgubbar, en myntakvist eller en skiva citron/lime och luta dig tillbaka. Servera med valfritt tillbehör, denna kväll valde jag chips, dipp och ostkrokar. En skön kväll på balkongen i en lampas ljus (då jag inte hittade några tändstickor till stearinljusen), men det var helt ok.

En egenkväll i Göteborg med drinken Hugo

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelSkånsk äggakaka
Nästa artikelÖland

Kommentera