Öland

-

Då jag och Daniel hade en egen semestervecka, så hade vi planerat en roadtrip på andra sidan Sverige. Allt för att jag skulle kunna färdigställa hela Sverige, och att jag kan säga att jag besökt alla landskap i vårt avlånga land. Innan resan hade jag två landskap kvar, Öland och Blekinge.

Egentligen hade vi tänkt åka från Oskarshamn, där vi sovit natten innan, rakt över till Byxelkrok på norra Öland. Där finns Långe Erik, Ölands norra fyr. Men färjetiderna stämde dåligt med vårt schema så vi valde att köra Ölandsbron istället och istället åka söderut mot Ölands södra udde. På vägen ner körde vi på öns västra sida.

Väl över på Öland så körde vi en bit men stannade också för en kaffe- och glassrast på Kastlösa café längs vägen. Testade Engelholmsglass och deras Kladdkaka.

Någon km från Kastlösa fick vi stanna igen då vi ville fota vacker natur

Ett ytterligare stopp för lunch gjorde vi på Grönhögen Golf Links. En förmodligen väldigt fin bana ett annat år, då det inte är lika torrt. I år var den lika gul som många andra golfbanor och vi nöjde oss med en lunch och att slå någon hink från deras drivingranch. Lite annorlunda att man slår ut i vattnet men också extra noga att försöka hitta sina längder.


En Angusburgare med sötpotatischips och chilicheese-dipp


Daniel tog en god laxtallrik

Efter lunchen och efter våra golfslag, så siktade vi på Ölands södra udde och fyren Långe Jan. Ett vackert fyrområde där det också är hög fokus på fågelspaning och märkning.


Ett kapell byggt till S:t Johannes ära och tillkom som en viktig samlingsplats andra halvan av 1200-talet


Ölands södra udde och fyren Långe Jan

Öland
Fyren Långe Jan i närbild

På fyrområdet unnade vi oss även dagens andra glass, denna gång blev det en lakritsglass från Sia.

Vidare norrut på Öland, men vi valde att köra på öns östra sida, för att på så sätt få se så mycket som möjligt av ön. Vi körde upp till halva Öland där vi valde att byta sida igen. Vi hade en tanke om att spela på Saxnäs golfbana och vi ville se ifall vi skulle se banan lite närmare då vi bytte sida. Vi hade också en tanke om att sova på Lundegårds camping strax norr om Bornholm.

På Lundegårds camping bodde nämligen Daniels kusin Erika också, i campingens stugby. Så då vi checkat in och ätit en hastig middag så träffades vi spontant utomhus utanför deras stuga och pratade ikapp några timmar. Det är roligt att försöka sammanstråla då man råkar befinna sig i närheten. När mörkret smugit sig på, så valde vi till slut att gå hem till vårt tält och knoppa in för natten.


Vår torra tältplats


Solnedgångar, kan man se sig mätt på dem?

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar