Snabb ädelostpasta

Ibland behöver man bara att en middag ska gå fort att fixa ihop och gärna vara god. Då är det så lätt att ta till halvfabrikat, men jag menar att man kan laga snabb och god mat ändå. Här kommer en snabb ädelostpasta, som till min förvåning, fick godkänt av min dotter Saga i veckan.

Det här räckte till ca 3 personer:

Valfri pasta, gärna skruvar som fångar upp såsen bra
2 dl creme fraiche
1 liten påse färsk spenat
1/2 förpackning Kvibille ädelost
Salt och peppar

Sätt igång pastavattnet i en kastrull och ta fram ytterligare en. Lägg ner hela burken creme fraiche och delar av Kvibilleosten (ta så mycket du vill ha/gillar ädelost) och den färska spenaten. Låt såsen småputtra tills osten smält och spenaten mjuknat.

Det blir bäst ifall man häller såsen över pastan och blandar om, men då jag inte visste ifall Saga skulle gilla rätten, så tog jag pasta och sås på sidan av varandra. Smaksätt med salt och peppar.

En snabb ädelostpasta

Snabb ädelostpasta

Kommentera