Enkla havreflarn

-

Ibland vill man bara ha en enkel snabbfixad kaka till fikat och vad passar då bättre än enkla havreflarn? Jag har gjort havreflarn ända sedan jag var liten. Efter chokladbollar, som inte behöver gräddas, så var nog havreflarn det andra jag lärde mig baka helt själv.

Alva kommenterade det häromdagen, då hon smakade ett havreflarn, att hon ville lära sig baka dem. Då jag tycker att mina tjejer är bekväma i köket och har ganska fria händer (jag vill inte att de ska använda ugnen då jag är borta), så förvånade det mig att hon aldrig bakat havreflarn. Det måste vi göra något åt! Här kommer iaf mitt recept på vanliga enkla havreflarn:

75 g smör
1 dl vetemjöl
1 dl havregryn (jag har bara fiberhavregryn hemma och det funkar fint)
1 dl socker
2 msk grädde
2 msk ljus sirap
1/4 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram smöret en stund innan så det hinner bli lite mjukt och mera lättarbetat. Häll på de andra ingredienserna och blanda ordentligt. Ta två teskedar och rulla små bollar av smeten, ca 1-1½ cm i diameter och lägg dem glest på ett bakplåtspapper. In i ugnen ca 5 min och låt dem sedan svalna på plåten.

Enkla havreflarn

Enkla havreflarn

Jag använde min omgång havreflarn till två olika godsaker, dels som topping på min kolakräm

Kolakräm med svarta vinbär

Och dels min senaste glass med svarta vinbär och kardemumma

Svartvinbärsglass med kardemumma

Ett tredje alternativ är att lägga ihop havreflarnen två och två, med en chokladkräm emellan, se mina dubbla havreflarn

 

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Plåtmat med korv och fetaost

Min goda kycklingsås

Paprikapaj med salami

Populära kategorier

Föregående artikelSvartvinbärsglass med kardemumma
Nästa artikelAugusti 2018

Kommentera