Augusti 2018

-

Dags för en ny månadssammanfattning, denna gång augusti 2018. En månad då första halvan fortfarande var på resande semesterfot och den andra halvan var tillbaka på arbetet. Tillbaka på arbetet så var det full fokus på kommande lokalbyte, så månaden var lite upp och ner.

Augusti var ju en väldigt varm och skön sommarmånad, iaf den första halvan. Lagom till att jag skulle börja arbeta igen, så började det så smått bli lite kyligare igen. Men än var sommaren kvar och vi fick några sköna kvällar dels på golfbanan och dels ute på löparträning.

Stockholm halvmarathon väntar i mitten av september, så jag har mycket fokus på att hinna träna mig så löparstark som möjligt. Min senaste löpartävling var Göteborgsvarvet där jag satte nytt personligt rekord 2018. Då sommaren har varit så varm, så måste jag erkänna att jag slarvat lite med löparträningen, så vi får väl se ifall jag kan putsa mitt rekord ytterligare i Stockholm om två veckor.

Men vi börjar med några semesterbilder, då Saga själv flugit från Östersund till mig i Göteborg:

Augusti 2018
Saga provsitter en Tesla och känner sig väldigt bekväm

Augusti 2018
En vilopaus i Göteborg, då vi shoppat färdigt och var på väg hem för middag

Augusti 2018
Ett besök på Universeum i Göteborg för att titta in olika fina exotiska djur

Augusti 2018
Fisken Nemo har en speciell plats i Sagas liv – då Nemo var det arbetsnamn som Saga hade då hon låg i min mage

Augusti 2018
En kvällspromenad med min älskade Saga i Slottsskogen fick avrunda en kväll

Efter några dagar med mamma-dotter-tid, så kom Daniel tillbaka till Göteborg och tillsammans tillbringade vi en hel dag på Liseberg. Sagas måste då hon tidigt fick höra att vi skulle vara några dagar i Göteborg.

Augusti 2018
Utanför Liseberg, där vi väntade på Daniel som kom från Trollhättan samma morgon

Augusti 2018
Saga älskar nöjesparker och hade helst velat åka Valkyria, men den hade inte hunnit öppna den dag vi var på Liseberg. Istället åkte Saga och Daniel sig trötta på både Helix och AtmosFear

Augusti 2018

De blogginlägg som gick bäst i varma augusti var återigen Makaroner med ost, men sedan kom nykomlingen Tortelloni med kyckling och bacon upp på stark andra plats. Att laga mat från grunden på ett enkelt sätt lockar väldigt många då det är varmt utomhus.

Tortelloni kyckling & bacon

Några andra favoriter för mig var att jag äntligen bakade en rabarberpaj med brynt smör. Ett recept jag haft liggandes i över ett år, men inte kommit mig för att baka:

Rabarberpaj med brynt smör

Även kolakakor med kanelbullesmak seglade upp som en favorit, riktigt goda kakor!

kanelbullesnittar

Efter några dagars mamma-dotter-tid med Saga i Göteborg, så städade vi ur oss ur vår lägenhet och åkte norrut. Siktet mot Trollhättan och Daniels släkt skulle få våra besök några dagar och vi hade redan planer. Först ut blev en familjekamp i bowling, detta då Daniels pappa Bertil har spelat väldigt mycket bowling i sina dagar.

Augusti 2018
Två olika banor, så vi kunde inte riktigt mäta vem som vann, men jag skulle säga att vi var ganska jämna ändå. Bertil hade en dålig dag och kunde inte riktigt visa sina färdigheter i sporten.

Efterföljande dag följde vi upp med ännu en familjekamp, denna gång fotbollsgolf. Det har varit en utmaning mellan mig och Daniel ända sedan vi började träffas. Att jag som spelat golf länge borde kunna möta fotbollsspelaren Daniel i fotbollsgolf? Augusti 2018 blev det äntligen verklighet, då vi åkte ut till Lane Loge utanför Uddevalla:

Augusti 2018
Vinnare denna dag blev Daniel, som var den som kunde hantera en fotboll på bäst sätt. Likheten med golf var så liten, så jag kunde inte dra nytta av mina färdigheter.

Utöver semester, matlagning och familjekamper, så hade jag en väldigt bra månad på hemmaplan också. Jag kunde hämta ut min kära cykel från Polisen, där den varit förvarad sedan cykelstölden från vår källare. Den återfanns av Polisen redan samma natt, men jag hann inte hämta ut den innan vi åkte på semester.

Augusti 2018

Jag gjorde dessutom ett efterlängtat inköp, då jag äntligen köpte mig en kombinerad golf och löparklocka. Valet föll på en Garmin Fenix 5s, då jag var mån om att få en något mindre klocka på min smala handled.

Augusti 2018

Sedan avslutade jag, Saga och Alva augusti 2018 med att tapetsera för första gången. Jag har aldrig tapetserat själv, men tänkte ”hur svårt kan det vara?” och satte igång med Sagas fondvägg. Engagerade döttrar gjorde jobbet enkelt och ev har vi fått mersmak på tapeter – vi får se.

Augusti 2018

En väldigt späckad månad som också avslutades med nya lokaler på arbetet Ascendo, inkl en storslagen infyttningsfest! Tack för fina lokaler – här kommer vi att trivas!

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Plåtmat med korv och fetaost

Min goda kycklingsås

Paprikapaj med salami

Populära kategorier

Föregående artikelEnkla havreflarn
Nästa artikelHIO på Åland

Kommentera