HIO på Åland

-

Mitt livs första HIO! Jag hoppas såklart att det kommer fler och att nästa kommer att ske på en vanlig lång golfbana, men den första kom alltså i helgen på Mariehamns äventyrsgolfbana. Minigolf alltså, om än en väldigt svår minigolfbana. Här kommer mera info kring min HIO på Åland:

Dagen till ära var sommarens sista dag som äventyrsgolfbanan hade öppet, så vi fick ”gå 2 – betala för 1” vilket förmodligen var avgörande. Vi brukar inte spela minigolf, men då vi inte hade några planer och halva priset, så slog vi till.

En annorlunda minigolfbana som sagt, där hålen var både ondulerade och hade höjdskillnader. En välskött minigolfbana som lockade många spelare denna smått regniga dag. Det är egentligen två st nio-hålsbanor, en röd och en blå, men det går att sätta ihop dem till en 18-hålsrunda.

HIO på Åland
På varje bana fanns en markerad lätt väg till hålet, såväl som en svårare väg till hålet

HIO på Åland
En kraftig nerförsbacke där man fick tänka till gällande putthastighet

HIO på Åland
Ett djupt dike där jag var tvungen att ta i ordentligt för att hoppa över vattenhindret

HIO på Åland

Vi började på den blå banan, hoppade över tre hål pga andra spelare, och fortsatte sedan på den röda. Oftast så var hålet en hel del förlåtande, då det sluttade ner mot hål den sista dm, men nästan lika många hål var tvärtom – att det nästan lutade ifrån hålet. Då många hål lutade en hel del, så fick vi tänka efter innan tillslagen. Hur mycket lutar det och hur snabbt är hålet?

På röda banans sista hål, nr 9, så skulle bollen med kraft skjutas i brons öppning, för att följa bron upp och över till ön på andra sidan bron. Daniel hade skjutit först så jag visste att det krävdes kraft och träffsäkerhet. Men inte heller för mycket kraft då bollen riskerade att skjutas ut i vattnet. Jag slog mitt slag och gick sedan runt bron för att se var bollen tog vägen. Daniel var redan på andra sidan och såg först lite missnöjd ut. Jag trodde att bollen rullat ner i vattnet men istället hade han precis beskådat mitt fantastiska slag. Min boll som kom ut genom brotunneln, kom rakt mot hål och tack vare att flaggan stod i hålet, så tog bollen stopp och föll ner i hålet.

HIO på Åland
Banbeskrivningen för hål nr 9

HIO på Åland
Ingången på hål 9, där bollen skulle upp och följa trappans vinkling över vattenhindret

HIO på Åland
Den lilla greenen på andra sidan trappan

HIO på Åland
HIO!

HIO på Åland
En vinnarbild då jag plockat upp bollen ur hål

Efter min HIO gick vi tillbaka till den blå banan och slutförde de sista tre hålen där, innan Daniel till slut stod som segrare. En lagom fördelning kan jag tycka. En person vann och den andra fick göra en HIO. Det firades lite senare med en fin middag på restaurang Indigo, mera om det i ett eget inlägg lite senare.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Pizza på ett kick

Kycklinggryta med dadlar

Den klassiska ananaspajen

MarryMe kycklinglasagne

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar