Potatismos med chèvre

-

Kött och potatismos, det funkar väl vilken dag i veckan som helst? Oftast lagar jag en köttbit för att äta lite godare på helgen men då kan jag passa på att laga lite mer, så jag har ett par matlådor klara inför veckan. Sen är det gott med något extra på sidan förstås. Jag valde att göra potatismos med chèvre den här gången och mums vad gott det var!

Jag valde inte bara chèvre i potatismoset, utan jag valde också att ha kvar det tunna skalet på potatisen. För att få lite struktur på moset men också mera smak. Har ni inte testat, så gör det. Det blir ett annat mos! Idén fick jag hos Café Bilbolaget och då var jag väldigt skeptisk, men den här gången valde jag det helt själv.

5-10 potatisar beroende på storlek
140 g chèvre
25 g smör
Mjölk
Salt och peppar

Koka potatisen som vanligt i vatten, och jobba under tiden med din bit chévre. Om jag har en hel bit chèvre så vill jag gärna ta bort en del av skalet, men om jag bara tar en skiva så behåller jag gärna kanten. Lite svårt att bestämma mig, men i det här fallet tog jag bort det mesta innan jag delade osten i mindre bitar.

När potatisen är färdigkokad, så ta fram elvispen och krossa potatisen lite lätt innan du startar elvispen. Lägg ner den delade osten och börja vispa. Lägg även ner en bit smör och vispa igen. Avsluta med lite mjölk och ta lite i taget. Smaka av ditt potatismos med salt och peppar.

Potatismos med chèvre

Mitt potatismos med chèvre

Potatismos med chèvre

Häromdagen serverade jag mitt potatismos med chèvre tillsammans med min snabba fläskytterfilé och en sallad, en riktigt god kombination! Jag skulle säga att den här rätten passar till vilken helgmiddag som helst. Väldigt gott, lite oväntade smaker och mat som räcker till många.

Potatismos med chèvre

Potatismos med chèvre

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelHIO på Åland
Nästa artikelKolapaj med röda vinbär

Kommentera