Svartvinbärsglass med kardemumma

-

Vinbärsbuskarna svämmar över här hemma och jag hinner inte plocka allt jag vill, men jag gör vad jag kan. I helgen var jag och Alva ute och plockade in de sista svarta vinbären från en buske och jag tog in en tallrik. Jag hade andra ingredienser hemma redan och vispade ihop en svartvinbärsglass med kardemumma.

Svarta vinbär och kardemumma är kanske ingen självklar kombination, men prova – det är jättegott! Smaken fick jag inspiration av min svägerska Kicki som hade postat om en svartvinbärspaj där hon också kryddat med kardemumma. Kanske hinner jag göra hennes paj också i år?

Svartvinbärsglass med kardemumma

3 dl grädde
1/2 burk kondenserad mjölk
1 tsk kardemummakärnor, mortla själv ger bäst smak
2-3 dl svarta vinbär

Börja med att vispa grädden till mjuka toppar och häll ner den kondenserade mjölken, vänd runt. Mortla dina kardemummakärnor alternativt använd färdig mald kardemumma och lägg ner sköljda svarta vinbär.

Svartvinbärsglass med kardemumma

Blanda runt och häll ner i en plastfolieklädd form. Sätt in i frysen i ca 6 timmar eller tom några dagar i förväg. Det är så skönt när man kan förbereda rätter och plocka fram från frysen när det är dags för efterrätt.

Svartvinbärsglass med kardemumma

Vid servering, ta fram din glass en stund innan, så glassen hinner tina en aning. Den blir lättare att skära samt får godare smak. Jag valde att strössla lite av mina havreflarn på toppen.

Glassen fick väldigt bra betyg här hemma, så jag kommer att göra den igen!

Svartvinbärsglass med kardemumma

Svartvinbärsglass med kardemumma

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Pizza på ett kick

Kycklinggryta med dadlar

Den klassiska ananaspajen

MarryMe kycklinglasagne

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar