Sommarvärdar 2018

-

Igår var jag ute på en löprunda då jag tränar för att springa Stockholm Halvmarathon den 15:e sept. På många av mina löparpass så får jag sällskap, antingen av min sambo Daniel eller ett par löparkompisar. I de fall jag inte har fysiskt sällskap, så brukar jag ha sällskap i lurarna. Poddar av olika slag, och i sommar har jag gärna lyssnat på sommarvärdar 2018.

Jag har inte hunnit lyssna på alla, långt ifrån, utan jag har valt de som känts intressanta för mig. Några har gjort större intryck än andra och jag måste få pusha för Katarina Wennstam, Stefan – pappa till Ebba och Mouna Esmaeilzadeh. Väldigt intressanta pratare! Även Inge Thulin, Anders Thornberg, Frida Hansdotter och Olof Röhlander har varit intressanta att lyssna på. Även Bianca Ingrosso på ett sätt. På gårdagens löparrunda började jag lyssna på Sara Danius men hann inte riktigt klart, men henne vill jag lyssna klart på. En klok och rättvis människa som Svenska Akademien har slarvat bort.

Ur ett matperspektiv så har jag också lyssnat på Paul Svensson, en svensk kock som råkade bli kock då han inte visste vad han skulle välja för inriktning i lumpen. Idag är han en stjärnkock som huserar på Fotografiska museet i Stockholm, och där han jobbar för att laga klimatsmart mat och inte kasta någonting. Jag har varit på Fotografiska, senast för ett år sedan, men jag kommer att vilja gå dit igen bara för att upptäcka Pauls restaurang.

Paul Svensson, en av årets sommarvärdar 2018

Paul Svensson
Bilden har jag hittat på Wikimedia Commons

Paul har arbetat på flera olika krogar i Stockholm och har även kommit femma i Kock-VM (Bocuse d’Or) 2003, så han vet vad han pratar om. Han är från Helsingborg, så ni får stå ut med skorrande R, men i övrigt en intressant talare. Han värnar om jorden, klimatet och att vi ska upptäcka den vegetariska maten som huvudingrediens och använda eventuellt kött som tillbehör.

Har ni lyssnat på sommarpratarna 2018? Har ni någon favorit som ni kan rekommendera? Kommentera gärna här nedanför, så vi alla kan få tips! Kloka, intressanta människor har vi inte för många av, utan vi kan alltid lyssna på fler.

Källor: Paul Svensson, Sara Danius och Sommarvärdar

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

2 KOMMENTARER

Lämna ett svar