Krabbelurer med grahamsmjöl

-

Här kommer ett tips inför helgen och slappa sköna helgmornar. Krabbelurer är en favoritfrukost här hemma, som jag lagar några gånger per år. Inte jätteofta, då jag tycker att det finns många fler bättre frukostar till mina barn, men ibland händer det. Den här gången ville jag göra dem något nyttigare, så jag gjorde krabbelurer med grahamsmjöl. Jag bytte helt enkelt ut 1 dl av vetemjölet mot grahamsmjöl.

Inte bara att de blir lite nyttigare, jag tycker också att de mättar lite mera då det är mera fibrer i krabbelurerna. Jag vill tex alltid ha vetekli i mina tunnpannkakor, för att samtidigt få i mig lite fibrer och få större mättnadskänsla. Vissa tycker att man inte ska ”lura” i sina barn fibrer eller grönsaker men jag gör det ibland och har aldrig fått några protester.

1 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 ägg
1 1/2 dl mjölk

Garnerning : strösocker & kanel

Blanda de torra ingredienserna i en skål. Knäck ner äggen och rör runt, innan du häller på mjölken. Det blir en ganska tjock smet, men det ska det vara. Smält ganska mycket smör i en stekpanna och klicka sedan ut krabbelurer i stekpannan. Stek dem på medelstark värme tills de fått en gyllene färg.

Krabbelurer med grahamsmjöl

Krabbelurer med grahamsmjöl

Under tiden fyller du en platt tallrik med socker och kanel. När krabbelurerna är färdigstekta, så doppa dem i kanelsockret direkt, så att sockret fastnar.

Servera tillsammans med ljus sirap och Keso alternativt sylt och keso. Jag hade kvar lite av mina rårörda svarta vinbär vilket passade alldeles ypperligt till.

Krabbelurer med grahamsmjöl till frukost

Krabbelurer med grahamsmjöl

Krabbelurer med grahamsmjöl

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar