Goda bountybollar

-

Egentligen behövde jag inget mera julgodis, men jag blev ändå sugen att göra en laddning goda bountybollar. Och jag hade dessutom alla ingredienser hemma. Sagt och gjort, fredagskvällen var räddad! Skämt åsido, jag står gärna i köket och pysslar. Även om det är fredagkväll och resten av Sverige ligger i sina TV-soffor.

Dessa bountybollar är otroligt goda och jag brukar göra dem ganska små. Då en ofta har flera julgodis-sorter uppdukat så är det önskvärt att de olika sorterna inte är så stora. Det är roligare att kunna prova alla sorter.

50 g smör
1/2 dl sirap
1/2 dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 påse kokosflingor (200 g)

Garnering:
200 g mörk choklad 70% (eller vad ni gillar bäst)
ev silver eller pärlemorkulor

Blanda allt utom kokos i en kastrull och koka i 5-8 minuter, tills smeten börjar få lite färg och bli lite seg. Ta kastrullen av plattan och tillsätt kokosen. Låt smeten svalna något och rulla sedan små bollar och lägg på bakplåtspapper. (Skölj gärna händerna i vatten mellan varven så fastnar inte smeten så lätt på fingrarna) Ställ kallt minst en timma.

Smält chokladen över vattenbad. Doppa kokosbollarna i chokladen (pynta dem med en silver eller pärlemorkula om så önskas) och låt dem stelna på bakplåtspapper. Förvaras kallt.


Bild tagen av Daniel förra året

Goda bountybollar
Notera också glöggflaskan i bakgrunden, en nyhet för i år som jag gillar väldigt mycket (ej sponsrad)

Goda bountybollar
Otroligt söta snöstjärnor att sätta som dekoration

Goda bountybollar

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelPepparkaksbröd
Nästa artikelKlimatångest kontra mat

Kommentera