Fröjas café

-

Jag har varit nyfiken ett tag och i helgen, när jag ändå var ute med bilen och hämtade Saga, så tog vi omvägen förbi Fröjas Café i Ås. Saga var väl bekant med caféet, då hon går dit ibland på håltimmar och liknande, men för mig var det första gången. Det är ofta underskattat med våra närbelägna besöksattraktioner. Ofta tänker, åtminstone jag, att jag måste resa någonstans, kort eller långt, för att få en bra upplevelse. Men de närbelägna bör också utforskas.

Fröjas café ligger i centrala Ås, ett samhälle ca 1 mil utanför Östersund. För att komma dit så kör en förbi Ås skola på vänster sida och Ås kyrka på höger sida, fortsätter 200 m till, svänger av åt höger där det står skyltat Fröjas Café.

Fröjas café

Fröjas café

Fröjas café

Vi gick in i växthuset och kryssade oss längre in, förbi olika blommor och växter tills vi kom till caféet. Där fanns, förutom café, en liten shop för rättvisemärkta varor. Det är väldigt roligt att titta och läsa på, och på så sätt lära sig mera. Olika sorter te, olika oljor, ljus och leksaker. Även fina skålar och grytunderlägg.

Fröjas café

Fröjas café

Dags för fika och vi kollade in i kyldisken och hittade en chokladkaka till mig och en semla till Saga. Vi hittade också en söt pergola med några små bord där vi slog oss ner. Gott fika och en skön avslappnad stämning fick vi.

Fröjas café

Fröjas café

Då vi fikat klart blev Saga ganska rastlös och vi började bege oss hemåt igen. Jag hann köpa med mig några få saker. Såsom ett roobios-te, ett doftljus från regnskogen och 2 buntar Sundsvallsodlade tulpaner. En skön eftermiddag endast 1 mil hemifrån.

Fröjas café

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Pizza på ett kick

Kycklinggryta med dadlar

Den klassiska ananaspajen

MarryMe kycklinglasagne

Populära kategorier

Lämna ett svar