Paprikapasta med skinka, majs och ädelost

-

Igår blev det en restmiddag, där jag också passar på att göra så pass mycket mat så det räcker till minst ett par matlådor. Både jag och Daniel äter mestadels matlådor på våra jobb och bara utelunch någon gång ibland. En sådan restmiddag blev gårdagens paprikapasta med skinka, majs och ädelost.

Resterna som jag gjorde av med var pasta från Matsmart, ett paket smörgåsskinka som legat i frysen, en vissen paprika och ädelost som endast hade någon vecka kvar till bäst-före. Perfekt att göra av med lite mat som ändå ligger i kyl och frys och att tillverka både middag och lunch. Billigare än så är svårt att få till.

Valfri pasta
1 liten gul lök
1 paket smörgåsskinka
1 stor paprika
1 liten burk majs
1/2-1 dl grädde
1/2 ädelost (jag använde Kvibille GräddÄdel)
Salt och peppar

Börja med att skära ner paprikan i mindre bitar och hacka löken. Sätt igång en stekpanna samtidigt som du sätter igång en pastakastrull. Ta smör eller olja i stekpannan och stek paprika och lök på medelvärme. Hacka upp din smörgåsskinka och lägg ner i samma stekpanna, rör runt. Fortsätt med en liten burk majs och en skvätt grädde. Rör runt och dela din ädelost i bitar, lägg ner och vänd runt några gånger. Osten behöver inte smälta helt, utan jag gillar ifall jag kan få en lite större bit ädelost i någon tugga här och där. Smaksätt med salt samt peppar och servera till din pasta.

Paprikapasta med skinka

Paprikapasta med skinka, majs och ädelost

Paprikapasta med skinka

Vill ni göra en vegetarisk pasta så är det bara att utesluta skinkan alternativt ta vegoskivor.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Pizza Marias

Åh lasagne

Riktigt god lövbiff

Populära kategorier

Föregående artikelFröjas café
Nästa artikelYakinikumiddag

Kommentera