Delizie vegetariane alla romagnola

-

Minns ni mina pastastubbar strax efter jul? Där jag tog vara på julskinke-resterna och rullade in dem i färsk pasta. De heter Delizie alla Romagnola (Enkelt översatt till: Roms läckerheter) och uppskattades av både mig, min familj och ett par gäster. Den här gången gjorde jag en vegetarisk variant och kollade med min italienska vän vad det borde heta. Jag fick ett par förslag men bestämde mig för Delizie vegetariane alla romagnola (Enkelt översatt till: Roms vegetariska läckerheter). Oavsett namn så var dessa pastastubbar väldigt goda och något som passar utmärkt som Meatfree Monday.

De är kanske lite i krångligaste laget för att servera en vardag då en kommer hem hungrig från jobbet. Men jag valde att montera pastastubbarna i formen och hälla på tomatsås och bechamelsås, sen fick formen stå i kylen några timmar. Alternativt göra pastarullarna, plasta in dem och lägga i kylen. Sen kan en montera när en kommer hem.

Färsk lasagne (helst på rulle, men det funkar med plattor också)
En smakrik ost, jag valde Philadelphiaost Grillad paprika
Zucchini
Färska champinjoner, skivade
Vegoskivor, Tomat & Basilika
Bechamel-sås
1 burk tomatsås (typ pastasås)
salt & svartpeppar
Mozzarella

Bred ut en lasagneplatta. Täck med Philadelphiaost. Skär skivor av zucchinin med osthyvel och lägg ovanpå osten. Lägg på champinjonskivor och toppa sedan med vegoskivor. Rulla ihop rullarna hårt (från kortsidan) och plasta in dem en stund (fungerar med en fuktig handduk också) och låt ligga kallt medan du lagar en bechamel-sås.

Delizie vegetariane alla romagnola

Smält 2 msk smör i en kastrull. Vispa ner 2 msk vetemjöl och fyll på med lite mjölk. Låt koka upp och låt såsen bli tjockare. Späd med mjölk tills du får din sås så tjock som du vill ha den.

Smörj en ugnsfast form och ta fram dina pastarullar. Dela pastarullarna i fyra delar och ställ dem som stubbar i din form. Ställ dem tätt så de hjälper varandra att hålla ihop rullen. Runt om så fyllde jag på med skivade champinjoner och tärnad zucchini.

Delizie vegetariane alla romagnola

Delizie vegetariane alla romagnola

Häll först din tomatsås lite slarvigt över alla stubbarna, och fyll på med bechamel-såsen. Försök att täcka alla pastasidor, så de inte blir torra i ugnen. Toppa till slut med skivad mozzarella och svartpeppar.

Delizie vegetariane alla romagnola

Sätt in i ugnen 200-225 grader tills osten blivit gratinerad på toppen. Ta ut och servera tillsammans med en god sallad.

Delizie vegetariane alla romagnola

Delizie vegetariane alla romagnola

Delizie vegetariane alla romagnola

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelYakiniku sushi
Nästa artikelFröjas café

Kommentera