Delizie alla romagnola med julskinka

-

Delizie alla romagnola, eller fyllda pastastubbar, är en rätt från Italien. Egentligen ska det vara kokt skinka från vad jag har läst, men jag tog julskinka istället. Helt enkelt för att jag vill laga något annat av julmaten, istället för att kasta. Delizie alla romagnola är en rätt jag har tänkt prova länge, men inte riktigt kommit till skott. Nu var det dags.

”Delizie” är italienska och betyder läckerhet, och ”alla romagnola” kan man översätta till att läckerheten kommer från Rom.

Färsk lasagne (helst på rulle, men det funkar med plattor också)
Bechamel-sås
1 burk tomatsås (typ pastasås)
Julskinka
Zucchini
En smakrik ost, jag hade cheddarost hemma
salt & svartpeppar
Ev färska champinjoner

Bred ut en lasagneplatta. Täck med skivor av ost. Skär skivor av zucchinin med osthyvel och lägg ovanpå osten. Toppa med skivor av julskinka. Rulla ihop rullarna hårt (från kortsidan) och plasta in dem en stund (fungerar med en fuktig handduk också) och låt ligga kallt medan du lagar en bechamel-sås.

Delize alla romagnola

Delize alla romagnola

Smält 2 msk smör i en kastrull. Vispa ner 2 msk vetemjöl och fyll på med lite mjölk. Låt koka upp och låt såsen bli tjockare. Späd med mjölk tills du får din sås så tjock som du vill ha den.

Smörj en ugnsfast form och ta fram dina pastarullar. Dela pastarullarna i fyra delar och ställ dem som stubbar i din form. Ställ dem tätt så de hjälper varandra att hålla ihop rullen. Jag hade lite för stor form, så jag fyllde ut med skivade champinjoner på sidan.

Delize alla romagnola

Delize alla romagnola

Häll först din tomatsås lite slarvigt över alla stubbarna, och fyll på med bechamel-såsen. Försök att täcka alla pastasidor, så de inte blir torra i ugnen. Toppa till slut med riven ost. Jag valde att fortsätta med cheddarosten.

Sätt in i ugnen 200-225 grader tills osten blivit gratinerad på toppen. Ta ut och servera tillsammans med en god sallad.

Delize alla romagnola

Delizie alla romagnola med julskinka

Delize alla romagnola

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelPizza med julskinka
Nästa artikelEn tur med Jennerbahn

Kommentera