En tur med Jennerbahn

-

Då vi var i Österrike och Tyskland i oktober, så åkte vi med båten på Köningssee under förmiddagen, för att sedan få en tur med Jennerbahn på eftermiddagen. Kontraster är härliga, och den här dagen fick vi både högt och lågt.

Köningsee

På sista bilden i inlägget om Köningssee, så ser ni både sjöarna Köningssee och Obersee men också kabinbanan Jennerbahn. Det är så nära, så vi lät bilen stå kvar på samma parkering och gick vidare till dalstationen av Jennerbahn.

Jennerbahn

Kabinbanan Jennerbahn

Jennerbahn
Vacker utsikt från kabinbanan

Då Jennerbahn bara var färdigbyggd upp till Mittelstation, så klev vi av där och gick vänster ut på transportleder och så småningom vägen. Vi hade fått tips om en restaurang mitt i backen och det var där vi tänkte att vi skulle kunna äta lunch. Det känns lite märkligt att promenera på vinterns transportleder, men vi var inte heller ensamma. Ett par cyklister cyklade om oss längs vägen.

Jennerbahn
Vackra hus längs vår väg

Jennerbahn
Restaurang Vorderbrand där vi stannade för att äta lunch – om ni tittar högst upp på berget så ser ni också Hitler’s hus Örnnästet som en prick

Jennerbahn

Efter vår lunch så gick vi transportleder och vägar tillbaka ner till byn och vår bil. En skön promenad nedför och med magisk utsikt.

Jennerbahn

Jennerbahn

Jennerbahn

Jennerbahn

Väl i bilen så åkte vi på en kort roadtrip och innan kvällen var slut så stannade vi vid ett wärdshus och tog en kaffe samt delade på en kaka. Det fick bli vår kvällsmat innan vi åkte tillbaka till hotellet. Imorgon väntar ett annat mål med resan och det är att få åka upp till Kehlsteinhaus, eller Örnnästet som det är mera känt som. Hitler’s hus högt upp på berget i Berchtesgaden.

Jennerbahn

Jennerbahn
Wärdshusets egen cheesecake som var väldigt god, men stor så den passade mer för två personer än en.

Jennerbahn

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar