Köningsee i Tyskland

-

Då vi utforskat Salzburg under hela lördagen, så valde vi att hyra en bil och åka den korta biten över till Berchtesgaden i Tyskland. Här trodde vi att det skulle vara ganska enkelt att hitta boende, så vi hade inte bokat i förväg. Men efter ett par fullbokade försök, så hittade vi rum på Stolls Hotel Alpina strax utanför Berchtesgaden. Målet med vårt besök här var två saker, dels att åka båt på Köningssee och sen besöka Hitlers Örnnäste.

Vi klev upp tidigt då vi ville åka med en tidig båt och vi kom fram till stranden vid sjön Köningssee och insåg att vi var ganska många som ville åka med. Nåväl, lite köande så fick vi våra biljetter och fick också kliva på nästa båt. Ut i den tyska naturen och vi såg fram emot det!

Köningsee

En långsmal sjö med väldigt höga berg runt omkring. Så närbelägna och så höga, så mitt i båtturen så stannade båten plötsligt och båtmotorerna stängdes av. En gubbe i personalen öppnade ingångsdörren och ställde sig med en trumpet. Några korta trumpetstycken där vi hörde hur ljudet ekade bland bergen. Häftigt!

Köningsee

Köningsee

När vi väl kommit i land på andra sidan sjön, så hade vi redan bestämt att vi skulle gå den korta biten över till sjön Obersee. Väl där så kunde vi också fortsätta längs kanten och till slut komma till den andra änden av sjön. Så otroligt vacker promenadsträcka, så fastän den inte var så lång, så tog vi många fotopauser för att föreviga minnet av Obersee. En väldigt bra dag då sjön låg blank.

Köningsee

Köningsee

Köningsee

Väl framme på andra sidan så blev det lite poserande med en magiskt vacker bakgrund.

Köningsee

Köningsee

Ett par timmar senare så var vi tillbaka i båten och på väg tillbaka till fastlandet. Planen var att åka upp med Jennerbahn, en linbana upp på berget. Mer om det i nästa inlägg.

Sjön Köningssee

Köningsee

Tillbaka till utgångspunkten i byn Köningssee

Köningsee

En annan turist som passade på att peka på vår morgondestination och sjön Obersee.

Köningsee

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Pizza på ett kick

Kycklinggryta med dadlar

Den klassiska ananaspajen

MarryMe kycklinglasagne

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar