November 2018

-

1:a advent idag. Har ni några speciella traditioner idag? I min familj har vi inte det, mer än att vi tänder det första ljuset i adventsstaken. Jag tänkte istället att det är dags för en ny månadssammanfattning, denna gång november 2018. Månaden har gått fort tycker jag, även om jag inte haft något speciellt för mig. November är en viktig månad i min familj, då min dotter Alva fyller år i början av månaden. Då hon fyllde år på en måndag och skulle vidare till sin pappa, så fick hon välja restaurang på söndagen. Hon har varit nyfiken på Pinchos ett tag, så det blev det självklara valet. Sen traditionsenlig födelsedagsfrukost på sängen på hennes födelsedag. Så mysigt!

November 2018

Då jag ändå är inne på familjen, så tog vi oss också en tur hem till Lögdeå, där jag är uppväxt. En by som ligger på Sveriges östra kust, mitt emellan Umeå och Örnsköldsvik. Där bor min ena bror kvar och när vi åker dit så har vi faktiskt ett helt eget hus att bo i. Superlyxigt! Även min andra bror med familj dök upp, så vi kunde träffas alla tre syskon med familjer och ha en mysig em/kväll tillsammans.

November 2018

Alla tre syskon med familjer samlade. Ni kanske kan se vilka som är mina bröder?

November 2018

Jag hade även med en låda Gröna kulor som jag köpte på Ålandsbåten. Dessa gröna kulor hade alltid vår farmor med sig när vi var små, då hon kom upp från Stockholm för att fira jul tillsammans med oss. Barndomsminnen alltså.

November 2018

Bloggen då? Den har varit klart julinspirerad och de två mest lästa inläggen måste jag få tipsa om igen. Den första är Saffranssnittar med russin, en väldigt god variant på kolakaka. Har ni inte hunnit testa den så gör det! Passar perfekt idag till adventsfikat.

November 2018

Saffranssnittar

Även mitt uppdrag till min kollega Håkan har gett mig många visningar. Han gav mig en påse saffranstunnbröd och ville få några olika förslag på glöggmingel, med saffranstunnbrödet som bas. Jag kokade ihop fyra varianter varav Håkan valde den med stenbitsrom och potatis. Rapporterna efter hans glöggmingel var även att gästerna uppskattat snittarna väldigt mycket:

Glöggmingel med tunnbröd

Andra julrätter och bakning som jag gjort under november och som jag tycker att ni ska testa är bland annat min saffranskladdkaka:

Saffranskladdkaka

Min halloweendrink som passar väldigt bra som en adventsdrink

Halloweendrink

För att inte tala om min halloumipytt med äpple- och senapskräm, jättefräsch rätt att ställa fram. Den är inte så julinspirerad i smakerna, men julinspirerad att man sitter tillsammans och äter och att alla tar mat från samma plåt. Jul är ju inte bara mat och julklappar, utan också att man får tillbringa tid tillsammans med de man tycker om.

Halloumipytt med äpple- och senapskräm

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Pizza på ett kick

Kycklinggryta med dadlar

Den klassiska ananaspajen

MarryMe kycklinglasagne

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar