Rocky Road med lakrits

Dags för ett julgodis, eller hur? Jag gjorde en variant av Rocky Road med lakrits. Leila Lindholms julgodis som jag gör någon laddning av varje år. I år ville jag tillsätta lite lakrits och tro mig – det blev supergott! Tidigare år har jag jag provat att göra Rocky Road med kondenserad mjölk och förra året gjorde jag en laddning Rocky Road med vit choklad istället. I år ville jag göra en annan variant och då blev det istället med både lakrits och skumtomtar i. Så här:

1 Marabou Black SaltLakrits 180 g
1/2 påse skumtomtar
1 dl saltade jordnötter
1/2 påse Dumle

Börja med att ta fram en lämplig form och klä den med bakplåtspapper. Ett tips att att knyckla ihop papperet en gång så det blir lättare att forma det i formen.

Hacka sedan Dumle och skumtomtar i mindre bitar, ställ åt sidan. Jag hackade varje Dumle i fyra bitar och ungefär samma för skumtomtarna. Hacka sedan upp chokladen och smält den över ett vattenbad. När chokladen är smält, så ta av skålen och ställ den på ett stabilt underlag. Häll ner jordnötter, hackade skumtomtar och hackad Dumle. Blanda om så allt blir täckt av choklad.

Rocky Road med lakrits

Häll upp Rocky Road-smeten i din bakpapperklädda form och stryk det ganska slätt. Ställ in formen i kylskåpet för att svalna. När chokladen stelnat, så kan du skära upp snygga bitar av din Rocky Road och lägga fram på glöggbordet. Jag lovar att de bli uppskattade!

Rocky Road med lakrits

I Rocky Road med lakrits, så ser ni små lakritsbitar som blev oerhört goda i detta godis. Jag hade inte tillräckligt med choklad, så den andra halvan Dumle och skumtomtar fick istället plats i Rocky Road med vit choklad. Här ovan är båda delarna.

2 thoughts on “Rocky Road med lakrits

Kommentera