Rocky Road med vit choklad

-

Rocky Road är en väldigt klassisk julgodis, fastän den egentligen inte är så gammal. Det var Leila Lindholm som gjorde godiset i något julprogram och sedan dess görs det garanterat i många svenska hem. Jag tycker att det är roligt att laga eller baka och sätta en egen twist på sakerna och därför gjorde jag året variant av Rocky Road med vit choklad. Så här:

300 g vit choklad
1 påse dumlekola
2 nävar mini-marshmallows
2 dl salta jordnötter

Börja med att hacka chokladen alternativt använda färdiga chokladknappar. Lägg i en stor skål och ställ åt sidan. Ta ur alla Dumle-kolor ur sina papper och hacka varje kola i fyra bitar. Ställ sedan in skålen med Dumle i frysen så formen bättre består.

Sätt skålen med choklad över ett vattenbad och smält chokladen. När den är smält, så ta av skålen och ställ den på ett stabilt underlag. Häll ner jordnötter och marshmallows och blanda om. Ta till sist ut Dumlebitarna ur frysen och vänd ner dem i chokladsmeten.

Min tanke var att dessa Rocky Road med vit choklad skulle få ett tigermönster av Dumlekolan och dess mjölkchokladtäcke, men det blev inte riktigt som jag tänkte. Nåja, de är otroligt goda ändå och väl värda att prova.

Rocky Road med vit choklad

Förra året provade jag att göra Rocky Road med kondenserad mjölk, den blev också jättegod.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Pizza på ett kick

Kycklinggryta med dadlar

Den klassiska ananaspajen

MarryMe kycklinglasagne

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar