Viltlax med lingon

-

Fiskmiddagar är verkligen underskattat! Så gott när man provar något nytt och hittar rätt. Här är ett recept jag hittat hos Matplatsen, men som kommer från Arla. Jag gjorde som vanligt, så jag twistade till rätten en aning, så här nedanför är min version av viltlax med lingon.

Det blev vår lördagsmiddag och räckte till drygt fyra personer. Lax har alltid varit en uppskattad middag med mina tjejer, och jag fick först en rynkad näsa att det inte var vanlig lax. Men tro det eller ej, även denna lax gick ner. Rätten fungerar garanterat till söndagsmiddag och även matlåda i veckan.

500 g laxfilé
1 purjolök
1 liten gul lök
1-2 vitlöksklyftor
svartpeppar eller citronpeppar
1 tsk timjan
4 dl grädde
2 msk oxfond
7 krossade enbär
1 ask kantarellost 100g, Crème Bonjour
1 kvist färsk rosmarin
4 msk frysta lingon

Sätt ugnen på 200°. Skär laxen i portionsbitar, skiva purjolöken och hacka gul lök och vitlök. Lägg laxen i en smörad ugnsform och strö purjolök, lök och vitlök över. Peppra och strö över timjan.

Häll grädde, fond och kantarellost i en kastrull och värm tills osten smält. Häll gräddblandningen över laxen och sätt i ugnen. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Strö över lingonen. Servera med potatispuré och en god sallad. Den här gången blev det ingen märkvärdig sallad, utan jag hackade gurka och tomat och serverade bredvid.

Viltlax med lingon

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar