Pulled lax med saffranssås

-

Då jag hade en bit tinad lax över, efter att jag gjorde min viltlax med lingon på lördagskvällen, så hittade jag ett recept på pulled lax med saffranssås inne hos Matplatsen men jag ändrade lite efter vad jag hade hemma.

Laxen fick godkänt av min dotter Saga, som brukar gilla min vanliga ganska okryddade lax. Jag vill gärna bjuda mina barn på olika smaker, så att de ska få en trygghet hemifrån, och att de vågar smaka olika smaker och därmed kunna äta sig mätta var de än hamnar. Jag får också beröm med ojämna mellanrum, om att deras mamma lagar god mat. Det värmer mitt mammahjärta när det händer.

Men lax var det. Här kommer mitt recept på pulled lax med saffranssås:

400 g lax

Marinad:
1/2 dl chilisås
1 tsk sambal oelek
spiskummin
1 tsk honung
Citron
Salt och citronpeppar

Saffranssås:
1 dl creme fraiche
0,25 g saffran
citron
citronpeppar

Potatisklyftor
Sallad

Börja med potatisklyftorna. Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta potatisarna, gärna med skalet kvar, och skär klyftor. Lägg i en smord ugnsform och strö på salt och peppar. Sätt in i ugnen ca 30 min.

 

Blanda ihop saffranssåsen och ställ åt sidan. Blanda ihop marinaden till laxen och lägg sedan din laxbit i en smord ugnsform samt bred ut marinaden över laxen. Sätt in i ugnen och stek den i ca 20 min.

Blanda ihop en sallad och duka fint på bordet. Ställ fram laxen, potatisklyftor och saffranssåsen.

Pulled lax med saffranssås

Ursäkta bristen på bra bilder idag, men det var sent och vi var hungriga så det här var det bästa som blev.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar