Saffransbiscotti

Italienska kex som smakar saffran – hur gott är inte det? Jag har följt Leilas recept på saffransbiscotti med pistagenötter och de är väldigt goda. Här nedan har jag bara kopierat Leilas recept rakt av.

CIRKA 35 SAFFRANSSKORPOR
Leilas Saffransskorpor
100 g smör
1 g saffran
2 ekologiska ägg
Skal av 2 ekologiska apelsiner
1 1/2 dl strösocker
5-5,5 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 dl skalad pistagemandel

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen. Tvätta apelsinerna mycket noga, riv det yttersta av skalet och blanda det med äggen.

Blanda de torra ingredienserna med hela pistagemandlar och vänd ner det i bunken. Forma degen till tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.

Ta ut längderna och sänk temperaturen till 125 grader. Skär dem i 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka på plåten. Torka saffransskorporna i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Ta ut dina saffransbiscotti och njut dem tillsammans med en kopp kaffe eller te.

Om man inte gillar pistagenötter, så går det lika bra med sötmandel.

Saffransbiscotti

Kommentera