Rocky Road med kondenserad mjölk

-

Orkar ni flera godisrecept så här på juldagen? Eller har ni fått nog? Jag hoppas att ni hade en skön julafton igår, och att ni fick äta lagom mycket god julmat! Jag är ganska nöjd på julgodis, men måste ändå tipsa om ett sista recept.

Rocky Road är ett sådant gott julgodis! Massor av goda saker i och att det tillfredsställer alla godisbehov samtidigt. Jag har gjort enligt Leila Lindholm’s recept förut om åren, men i år ville jag prova något tvistat så jag gjorde en blandning av många istället:

200 g (Odense) mörk choklad
½ burk kondenserad mjölk
1 dl jordnötter
10 Dumle med pepparkakssmak
1 dl minimarshmallows
1 dl pumpafrön

Dela chokladen i mindre bitar och lägg i en skål tillsammans med den kondenserade mjölken. Smält chokladen över ett vattenbad, så att allt blandas.

Ställ skålen på sidan och tillsätt jordnötter, marshmallows, Dumle i mindre bitar samt pumpafrön och blanda ihop. Bred ut i en lagom stor form, själv hade jag lagt ett bakplåtspapper i en rund ugnsfast form och det blev alldeles lagom. Låt stelna och skär sedan upp godiset i snygga bitar.

Rocky Road med kondenserad mjölk

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar