Griljera julskinkan

-

Jag sitter här med en skinkmacka i handen och njuter av dan före doppardan. Jag är ledig idag och igår hann jag griljera julskinkan. Kombinationen skinkmacka och ledigt – det gjorde att julkänslan kom för min del. En kopp kaffe med kanelsmak (vår helgspecial som vi gör hela året) passade alldeles ypperligt till morgonens skinkmacka.

Att sen diskmaskinen rullar, tjejerna har lovat städa sina rum idag, grannen ringde på med en flaska glögg igår och att granen finns redo i källaren (vi klär alltid granen kvällen innan julafton) gör att julen känns mera närvarande. Jag önskar bara att det kunde få komma ett snötäcke som ljusar upp och ger massor av julstämning, men det får vi se ifall vädergudarna är på min sida.

Jag griljerade vår skinka igår och jag ville göra en lite annan variant:

1 äggula
1 tsk mörkt muskovadosocker
1 tsk Nisses senap (från Vänersborg)
1 kvist färsk rosmarin, hackad i småbitar
Ströbröd

Ta ut skinkan ur sitt nät och lägg den i en ugnsfast form. Sätt ugnen på 220 grader. Blanda äggulan, socker, senap och rosmarin. Bred det över skinkan och strö ströbröd över. Sätt in i ugnen ca 10 min, så griljeringen gräddas.

Ta ut skinkan och låt den svalna. Skär upp i skivor, lägg på en bit tunnbröd (hårt eller mjukt spelar ingen roll) och bred ett lager äppelmos ovanpå. Det och ett glas julmust är jul för mig!

Griljera julskinkan

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar