Glöggpannacotta

-

Jag satt och slöläste lite matbloggar och halkade in hos Linneas Skafferi, en blogg jag upptäckt nu under hösten, men med väldigt många goda recept. Lite samma tänk som jag själv, med bra råvaror och mindre socker. Jag hittade hennes glöggpannacotta några dagar före jul, och bestämde mig direkt att jag ville prova den på julaftonskvällen. Sagt och gjort, jag hade alla ingredienser hemma, så jag rörde ihop till fyra st innan jag stack ut på julaftonens löprunda. Pannacotta behöver några timmar på sig i kylen för att hinna stelna, så det passade perfekt. Jag ändrade inget, mer än att jag minskade mängderna för att passa till fyra stycken:

1½ gelantinblad
3 dl grädde
1 tsk muskovadosocker
En knivsudd vaniljsocker
½ dl chili & chokladglögg, Dufvenkrooks

6-7 mandlar
Mjölkchoklad att riva

Börja med att lägga gelantinbladen i kallt vatten, åtminstone fem min. Blanda grädde, socker och vaniljsocker i en kastrull och låt koka upp under vispning. Ta av från spisen och blanda ner glögg och de mjuka gelantinbladen. Vispa så allt löses upp och blandas. Häll upp i snygga efterrättsglas och ställ in i kylen för att stelna.

När det är dags för efterrätt, ta ut glasen ur kylen och toppa pannacottan med flagad mandel och riven choklad. En bra efterrätt med en aning smak av glöggen, men väldigt gott att komplettera med en liten kopp av samma glögg intill.

Glöggpannacotta

En efterrätt som passar minst lika bra till nyårsafton, så spara receptet.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar