Sagas albinokladdkaka

-

Mina båda döttrar gillar att vara, tillsammans med mig men även själva, i köket och laga både mat och bak. Saga är min äldsta dotter och får pyssla i köket själv, bara hon är noggrann med spisen och ugnen (dvs stänga av när hon är klar). Hon kan tex göra egna pannkakor sedan många år tillbaka och när jag lämnar henne nu, så bakar hon mer än gärna kladdkaka i olika former.

Häromdagen gick jag och lillasyster Alva in till stan och Saga stannade hemma för att städa. När vi kom hem, så stod det också Sagas albinokladdkaka (Sagas egenpåhittade ord) på spisen – gräddad och klar. Den fick namnet då hon egentligen tänkt göra en chokladkladdkaka, men insåg när hon börjat att vi hade för lite kakao hemma. Hon hittade inte heller vanilljsockret, utan tog samma mängd florsocker istället. Supergod verkligen! Så här gjorde hon:

150 g Svenskt Smör
3 ägg
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
½ msk florsocker
2 krm salt
kokos att bröa formen med

Börja med att sätta ugnen på 175 grader och att smälta smöret. Vispa ihop ägg och socker och blanda i vetemjöl, florsocker och salt. Bröa formen med smält smör och kokosflingor och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen 17-20 min – håll koll så den inte blir för gräddad. Kladdkakan ska vara torr på ytan, men får gärna vara lite lös i mitten. Den stelnar lite till när den kommer ut ur ugnen nämligen. Skär upp en bit och garnera så den blir fin och njut av den tillsammans med en kopp kaffe. Eller ett glas julmust – det testade jag lite senare på kvällen.

Sagas albinokladdkaka

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar