Inför nyårsafton

-

Här kommer lite tips inför nyårsafton ifall ni ska laga och bjuda? Antingen om ni ska bjuda hem folk hem till er, eller ta med er till någon och köra knytis. Vad ska man göra för god mat då?

Att börja med lite bubbel och tilltugg (eller kanske ta det vid 12-slaget?):
Västerbottenstilltugg med rödlöksmarmelad går bra att förbereda och bara grädda en kort under sista timmen innan gästerna kommer. Rödlöksmarmeladen kan man göra på fm och låta stå i någon låda under dagen.


Kaviarsnurror går också bra att förbereda, lägg upp på en plåt och grädda dem en kort stund under sista timmen.
Eller att ta någon god röra i crustader? Det finns många goda exempel ifall man googlar.
Ett alternativ till bubbel, kan annars vara en god drink. Frozen applepie martini är mitt bästa tips, som är lika god alkoholfri.
Eller varför inte en Don Saffron, då det nyss var jul?

Till förrätt då?
Mitt första tips till förrätt är Chevretoasten, den är verkligen supergod!

Inför nyårsafton
Bruschetta är en annan favorit som jag lika gärna kan laga till en vanlig helg, bara för att det är så enkelt och så gott.
Jordärtskockssoppa med knaperstekt bacon är en god förrättssoppa som är snygg att servera i mindre skålar.

Varmrätt:
Boeuf Bourguingnon är en god gryta som får stå och puttra under eftermiddagen, passar perfekt ifall man vill duka och göra snyggt samtidigt.
Saffransrisotto är en väldigt god vegetarisk rätt som man enkelt kan lyxa till tex parmaskinka.


Vill man absolut köra oxfile, så kan man lyxa till det och göra egen bearnaisesås.
Och göra lite roligare potatis? Hasselbackspotatis är väldigt gott till det mesta.

Efterrätt:
Nutellasemifreddo är en god glasstårta, som smakar ungefär som Nogger. Oväntat god! Perfekt också att den står färdig i frysen – går att förbereda långt innan.
Glöggpannacotta är en stiligare efterrätt som man enkelt gör på fm samma dag som man har bjudning.


En annan variant är Cheesecakecreme och granola, som serveras i glas.
Eller varför inte min kompis Evas glass med smak av svarta vinbär? Supergod glass som man kan servera riktigt snyggt.

Hoppas att ni hittar några tips på god mat, och att ni och era gäster tycker att det smakar gott! Med det sagt, så säger jag också Gott Nytt År från Mariasmat.nu! Tack för att ni tittar in med jämna mellanrum och att ni på så sätt gör det roligare att blogga! Kommentera gärna ifall ni hittar något riktigt gott – alltid roligt att höra ifrån er!

Många kramar från mig!

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Skumtomtefudge Pearadise

Café Loftet i Funäsdalen

Fransk löksoppa

Populära kategorier

Lämna ett svar