Laxrullar med Philadelphiaost och ingefära

-

Behöver ni ytterligare tips till nyårsafton? Dessa laxrullar med Philadelphiaost och ingefära är bland det godaste jag någonsin har ätit och ligger i topp av mina egna recept. Själv åt jag det första gången hösten -00, då jag fick göra ett gästspel i matklubben ”Törfisken” på mitt dåvarande jobb. Några matintresserade kollegor som samlades hemma hos varandra med jämna mellanrum och bjöds på nya och spännande kreationer.

Det här var förrätten då jag satt med som gäst, och det gav ett sådant intryck att jag inte minns vad som bjöds till varken varmrätt eller efterrätt… Det är få ingredienser, men sammansättningen är magisk! Här nedan har jag måttat för sex personer, men det är på en höft också, det gör inget om det blir lite mindre eller lite mera. Varsågoda!

150 g Rökt skivad lax
200 g Philadelphiaost
1 kruka Färsk basilika
3 msk Honung
2-3 cm Färsk ingefära

Börja med att riva ingefäran och blanda med honungen i en skål. Ta fram en annan skål och blanda Philadelphiaost och hackad basilika. Lägg ut skivad lax och lägg 1/6-del av Philadelphia-blandningen på laxen som en rulle. Rulla ihop laxen, så det blir en rulle med ost i mitten. När det är dags för servering, så lägg en spegel av honungen på assietten och lägg en rulle lax ovanpå. Garnera med basilika. Så enkelt men såå gott!

Laxrullar med Philadelphiaost och ingefära

Serverades sist tillsammans med Frozen applepie martini, vilket passade väldigt bra ihop.  Smaklig måltid!

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelInför nyårsafton
Nästa artikelRestaurang Jazzköket

Lämna ett svar