Restaurang Jazzköket

-

Ett ställe i Östersund heter restaurang Jazzköket och är en väldigt bra restaurang på alla sätt. Det är inrett i en väldigt mysig lokal, udda bord och stolar men allt för att få det att kännas mera som ”hemma”. Avslappnat och väldigt omtänksam personal. Förutom inredning och personal, så har de fantastiskt god lokalproducerad mat. Eller som White Guide uttryckte det 2014:

”För att skapat ett svängigt vardagsrum för jämtar och tillresta som vill uppleva en krog där trivseln är lika hög som nivån på gastronomin och ansvaret för djur och natur.”

Deras upplägg gällande maten är att de har ett antal mindre rätter, som man kan sätta ihop som man vill. Alltså, välja så många små rätter som man vill prova eller beroende på hur hungrig man är och betala för det man äter. De har också fyra stycken färdiga menyer som är lätta att välja emellan. Häromdagen var jag och Daniel där och åt middag. Daniel valde meny två och jag valde meny ett. Här nedan kommer våra val, alla supergoda:


Restaurang JazzköketTill vänster är Daniels Svampsoppa med bla renlav och till höger är min bakade Spetskål med cashewcreme


Till vänster är Daniels Tartar med hackad ko och ett vaktelägg, och till höger är min Bouillabaisse


Tredje och sista rätten för oss var Daniels Pilgrimsmussla till vänster och min Korv med bröd till höger.

Väl värt ett eller flera besök – ni kommer inte att bli besvikna.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar