Ett ställe i Östersund heter restaurang Jazzköket och är en väldigt bra restaurang på alla sätt. Det är inrett i en väldigt mysig lokal, udda bord och stolar men allt för att få det att kännas mera som ”hemma”. Avslappnat och väldigt omtänksam personal. Förutom inredning och personal, så har de fantastiskt god lokalproducerad mat. Eller som White Guide uttryckte det 2014:
”För att skapat ett svängigt vardagsrum för jämtar och tillresta som vill uppleva en krog där trivseln är lika hög som nivån på gastronomin och ansvaret för djur och natur.”
Deras upplägg gällande maten är att de har ett antal mindre rätter, som man kan sätta ihop som man vill. Alltså, välja så många små rätter som man vill prova eller beroende på hur hungrig man är och betala för det man äter. De har också fyra stycken färdiga menyer som är lätta att välja emellan. Häromdagen var jag och Daniel där och åt middag. Daniel valde meny två och jag valde meny ett. Här nedan kommer våra val, alla supergoda:
Till vänster är Daniels Svampsoppa med bla renlav och till höger är min bakade Spetskål med cashewcreme
Till vänster är Daniels Tartar med hackad ko och ett vaktelägg, och till höger är min Bouillabaisse
Tredje och sista rätten för oss var Daniels Pilgrimsmussla till vänster och min Korv med bröd till höger.
Väl värt ett eller flera besök – ni kommer inte att bli besvikna.