Halloumipytt med äpple- och senapskräm

-

Igår hade jag träning ända till klockan 19.30 plus en promenad hem, så jag ville ha något enklare att äta till middag. Jag har varit sugen att testa någon av Tuvessonskans plåtmaträtter, men inte kommit mig för. Förrän igår, då jag gjorde hennes halloumipytt med äpple- och senapskräm. Eller ungefär som hon gjorde iaf. Jag förberedde allt hack innan jag gick iväg på träningen, så var det bara tiden i ugnen kvar efter träningen.

Mycket av Tuvessonskans filosofi kring mat är: Ta vad du har hemma, blanda ihop det på en plåt. Sätt in i ugnen tills det är klart och servera med någon eller några röror.

Så det var ungefär vad jag gjorde med gårdagens middag. Så här:

6 st potatisar
3 morötter
ca 8-10 champinjoner
1-2 vitlöksklyftor
pizzakrydda
salt och peppar
1 förp. halloumi
färsk spenat

1 äpple
1 dl creme fraiche
2 tsk senap
salt och peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta potatisen, du behöver inte skala utan kan gärna köra med skalet kvar. Dela i mindre bitar och lägg i en ugnsform med bakplåtspapper. Fortsätt med morotsstavar, champinjoner i kvartar och ett par vitlöksklyftor i mindre bitar. Salt, peppar och lite pizzakrydda och sen in i ugnen tills potatisen börjar ta färg.

Halloumipytt med äpple- och senapskräm

Halloumipytt med äpple- och senapskräm

Under tiden hinner du göra äpple- och senapskrämen. Riv ett äpple på det grova rivjärnet. Lägg i en skål och blanda ner creme fraiche. Smaksätt med senap, salt och peppar. Ställ kallt tills allt är klart.

Halloumipytt med äpple- och senapskräm

Skiva halloumin och när potatisen närmar sig, så steker du på halloumin. Dela i mindre bitar. Ta ut ugnsformen och strö över hallumibitar och färsk spenat. Blanda runt och servera hela plåten tillsammans med äpple- och senapskrämen.

Halloumipytt med äpple- och senapskräm

Halloumipytt med äpple- och senapskräm

Halloumipytt med äpple- och senapskräm

En riktigt fräsch och god vardagsrätt som dessutom fick bli min lunchlåda idag. Det låter kanske inte så märkvärdigt men väldigt gott!

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelBlå Band’s risotto
Nästa artikelPolkagrissnittar

Kommentera