Polkagrissnittar

-

Kolakakor går att variera i all oändlighet tror jag, och alla varianter är goda. Häromdagen gjorde jag polkagrissnittar, då jag krossade ett gäng polkagrisar och blandade ner i degen. De flöt ut lite mer än jag hade tänkt, så därför delade jag dem i ganska stora bitar.

100 g smör
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 msk ljus sirap
ca 1 dl polkagrisar
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Ta gärna fram smöret en stund innan, så det hinner bli lite mera lättarbetat. Under tiden hinner du krossa polkagrisarna. Jag valde att använda en mortel, men det går lika bra att lägga dem i en påse och banka med en hammare eller en kastrull. Akta underlaget bara.

Polkagrissnittar

Blanda smör och socker. Häll sedan ner vaniljsocker, sirap, krossade polkagrisar, vetemjöl och bakpulver och blanda ihop till en deg. Rulla ut till två längder och lägg på en plåt. Tryck till rullarna och placera sedan plåten i ugnen. 10-12 min senare så är kakorna klara. Medans kakorna är varma, så dela dem i bitar med en vass kniv.

När de svalnar så blir de knapriga och ifall man försöker dela dem då, så går de lätt sönder. En väldigt god kaka till en kopp kaffe eller med mjölk.

Polkagrissnittar

Polkagrissnittar

Polkagrissnittar

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar