Marinerad entrecote

-

Här kommer ett bra helgtips (eller fredagmiddag för den delen, om du har tid). Att göra en marinerad entrecote och kunna grilla den till helgen? Ifall ni har packat undan grillen så fungerar det också att steka köttet, det gjorde jag. Det är en fördel att låta köttet marinera ett helt dygn, men det fungerar med någon timme också.

Jag valde att göra potatisbitar och morotsstavar i ugnen, att servera till köttet. Även en laddning brynt bearnaisesås. Har ni inte testat att göra hemmagjord bearnaisesås ännu, så är det dags. Det är såå mycket godare än någon färdig, och sen ännu ännu godare med brynt smör. Testa det – lova!

400 g entrecote
2 msk kinesisk soja
1 msk olja
1/2 msk honung
1/2 msk socker
salt & peppar

smör och olja att steka i

Dela köttet i skivor. Blanda samman marinaden och lägg kött och marinad i en påse i kylen. Vänd då och då och knåda in marinaden något. Låt gärna ligga ett dygn men åtminstone en timma. Torka bort överflödig marinad och stek eller grilla köttet på båda sidor i riktigt het panna eller på grillen till en innertemp på ca 55 C för medium/rare (min sambo trodde att det var fläskkött och lät det gå för länge i stekpannan, jaja – ett väldigt gott kött ändå). Låt köttet vila en stund och skär upp det i strimlor. Servera genast.

Marinerad entrecote

Marinerad entrecote till middag

Marinerad entrecote

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar