Blå Band’s risotto

-

Meatfree Monday och här är vad som ligger i min matlåda idag. I senaste smakboxen så fick jag hem en Blå Band’s risotto. En färdigförpackning risotto alltså, där jag bara behöver tillsätta vatten. Jag har i ärlighetens namn varit lite skeptisk, då färdigförpackningar sällan eller aldrig är lika goda som hemmagjort, men nu var det alltså dags.

1 påse Blå Band’s risotto
5 dl vatten
Ev skal från 1/2 citron
Ev riven ost

Jag blandade ihop pulver och vatten och satte igång på spisen. Låt koka med omrörning då och då i ca 20 min. Risotton blev tjockare och tjockare, så efter 20 minuter hade den fått sin rätta konsistens. Jag valde att tillsätta lite rivet citronskal och riven hushållsost. Jag tyckte nämligen att risotton var lite i saltaste laget, så då hade jag ingen lust att tillsätta parmesan som är en ganska salt ost.

Servera tillsammans med valfria grönsaker. Min risotto hade smaken sparris, så det hade varit riktigt snyggt och gott med stekt sparris på toppen. I brist på det så blev det citron och färsk basilika.

Blå Band's risotto

Denna färdigrätt var mycket godare än jag hade räknat med och jag tänker direkt att den skulle passa fint på en vandringstur. Då det bara behövs ett kök och vatten för att få en god och mättande måltid. Portionen räcker till 2 personer.

Blå Band’s risotto

Blå Band's risotto

Blir ni istället sugna på att göra en egen sparrisrisotto, så har jag lagat det från grunden. Receptet hittar du här.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar