Hemmagjord pepparkakskrydda

-

Hemmagjort blir alltid godast! Och med några olika kryddburkar hemma så rör du snart ihop en ny blandning som du kan ha redo i skåpet. Häromdagen blandade jag ihop en hemmagjord pepparkakskrydda, så enkelt att jag blir förvånad över att jag inte tänkt tanken tidigare.

Egna kryddblandningar har jag gjort ett par år, då jag började med att blanda ihop tacokryddan. Då tacomiddagar är stående till fredagsmiddagen, så kan jag blanda ihop en stor sats. Men nu var det dags för en ny kryddblandning, lagom till jul så vill jag såklart ha en hemmagjord pepparkakskrydda tillgänglig.

4 tsk malen kanel
3 tsk malen kryddnejlika
3 tsk malen kardemumma
4 tsk malen ingefära

Mät upp kryddnejlika och kardemummakärnor i en mortel och sätt igång. Det kan sprätta en del, så täck gärna över det du kan medan du mortlar. När nejlikor och kardemumma blivit finfördela, så mät upp malen kanel och malen ingefära. Blanda om och kryddan är klar.

Hemmagjord pepparkakskrydda

Hemmagjord pepparkakskrydda

Hemmagjord pepparkakskrydda

Jag blev såklart sugen att testa min krydda och svängde ihop en kladdkaka med pepparkakssmak. En kladdkaka jag har gjort förut, men aldrig med hemmagjord pepparkakskrydda. Servera kladdkakan med vispad grädde blandat med rårörda lingon/lingonsylt, så får du en god efterrätt.

Hemmagjord pepparkakskrydda

Hemmagjord pepparkakskrydda

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera