Saffranskladdkaka

Nu kommer jag smygande med ett julrecept igen, denna gång en väldigt god saffranskladdkaka. Jag hade bakat den till helgens besök och vi åt den som efterrätt tillsammans med vispad grädde blandat med lingonsylt. Kakan fick gott betyg, att det var lagom mycket saffranssmak och lagom söt kaka.

100 g smör
1/2 g saffran
100 g vit choklad
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
smör till formen

Sätt ugnen på 175°C. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten och smörj springformens kanter, ca 24 cm i diameter (för 12 bitar).
Smält smöret i en kastrull, ta kastrullen från plattan. Rör ner saffranet. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg ner dem i smöret, rör om så att chokladen smälter.
Blanda ägg och socker i en skål. Rör ner smörblandningen och vänd ner mjölet. Häll smeten i formen.
Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt svalna i formen på galler. Låt kakan bli ordentligt kall innan den serveras.

Saffranskladdkaka

Saffranskladdkaka

Saffranskladdkaka

Kommentera