Ibland behövs det bara bra vardagsmat som räcker ett par dagar. En rätt som alla tycker om och som kan räcka till ett par matlådor också. Jag gick hem från jobbet häromdagen och hittade kassler till bra pris, så det fick bli middag. En hawaiikassler med smak av ananas gör att maträtten blir lite sötare och kanske passar något kräsna barn också. Mina barn gillade maten och Alva tyckte tom att såsen var god.
1 gul lök
1 förp ananasbitar i juice (à 567 g)
390 g krossade tomater
1 tsk curry
1 1/2 msk majsstärkelse
salt
ca 500 g kassler
2 dl vispgrädde (40%)
1 tsk curry
Servera med ris och en sallad
Sätt ugnen på 225 °C och sätt igång en kastrull med ris. Skär kasslern skivor alternativt i mindre bitar. Lägg kasslern i en smord ugnsform. Skala och hacka löken. Häll av juicen från ananasen. Blanda lök, ananas, krossade tomater, curry och majsstärkelse. Krydda med salt.
Fördela ananasblandningen på kasslern. Vispa grädde och curry tills det börjar tjockna och bred den ovanpå ananasblandningen. Sätt in formen mitt i ugnen ca 20 minuter. Servera tillsammans med kokt ris och en god sallad.
Hawaiikassler
Här serverad utan sallad, men den la jag på strax efter.