Hawaiikassler

-

Ibland behövs det bara bra vardagsmat som räcker ett par dagar. En rätt som alla tycker om och som kan räcka till ett par matlådor också. Jag gick hem från jobbet häromdagen och hittade kassler till bra pris, så det fick bli middag. En hawaiikassler med smak av ananas gör att maträtten blir lite sötare och kanske passar något kräsna barn också. Mina barn gillade maten och Alva tyckte tom att såsen var god.

1 gul lök
1 förp ananasbitar i juice (à 567 g)
390 g krossade tomater
1 tsk curry
1 1/2 msk majsstärkelse
salt
ca 500 g kassler
2 dl vispgrädde (40%)
1 tsk curry

Servera med ris och en sallad

Sätt ugnen på 225 °C och sätt igång en kastrull med ris. Skär kasslern skivor alternativt i mindre bitar. Lägg kasslern i en smord ugnsform. Skala och hacka löken. Häll av juicen från ananasen. Blanda lök, ananas, krossade tomater, curry och majsstärkelse. Krydda med salt.

Hawaiikassler

Hawaiikassler

Fördela ananasblandningen på kasslern. Vispa grädde och curry tills det börjar tjockna och bred den ovanpå ananasblandningen. Sätt in formen mitt i ugnen ca 20 minuter. Servera tillsammans med kokt ris och en god sallad.

Hawaiikassler

Hawaiikassler

Här serverad utan sallad, men den la jag på strax efter.

Hawaiikassler

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelSaffranskladdkaka
Nästa artikelArraksbollar

Lämna ett svar