Arraksbollar

-

Får ni någon gång sockerkaka över? De gånger jag bakar sockerkaka, så kan jag ta undan sockerkakan när det är ca en tredjedel kvar och stoppa den i frysen. Sen när jag är sugen på att baka dammsugare eller arraksbollar, så tar jag fram min sockerkaksbit och har halva jobbet gjort. Jag har gjort några olika smaker på dammsugare och ni kan hitta min samling här. Både lakritsdammsugare, dammsugare med apelsintouch och senast kokosdammsugare.

Det är en del jobb med dammsugare, då en måste rulla in smeten i marsipan och sen doppa ändarna i choklad. Arraksbollar däremot, är enklare. Blanda smeten, rulla bollar och rulla i strössel. Strösslet brukar vara mörkt chokladströssel, men den här gången hade jag inte samma strössel så det räckte, därav två olika sorters strössel. Jag använde arraksessens i mina arraksbollar, men jag tänker att det går lika bra att använda vanlig punsch i arraksbollar också.

75 g smör, rumsvarmt
3/4 dl socker
2-3 msk kakao
1-2 kapsyler arraksessens
1/3 sockerkaka
strössel

Ta fram smöret en stund innan så det hinner bli mjukt. Blanda det med socker, kakao och arrak till en smet. Bryt sockerkakan i små bitar och blanda ner i smöret så det blandas ordentligt. Rulla bollar och rulla bollarna i strössel. Ställ kallt för att smöret ska stelna och bollarna blir hårda. Servera och njut av en god kaka.

Arraksbollar

Hemmagjorda arraksbollar

Arraksbollar

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelHawaiikassler
Nästa artikelRäddaren färsk pasta

Kommentera