Räddaren färsk pasta

-

Ibland får även jag slut på idéer men har lite rester kvar hemma som behöver göras något av. Då tar jag ofta till räddaren färsk pasta. Det fungerar såklart med torr pasta också, men för att göra rest-middagen lite roligare, så kan jag välja färsk pasta ibland. Om jag dessutom passar på när det är rabatt/erbjudande på färsk pasta, så blir det inte så mycket dyrare.

Den här gången hade jag lite köttfärssås över, där jag inte ville göra enkel spagetti på sidan, utan något annat. Jag gick på affären och en förpackning tortellini, en påse spenat och ett par färdiga baguetter senare, så hade jag ingredienser för en god middag:

1 portion färdig köttfärssås
1 förpackning färsk tortellini
1 påse färsk spenat
salt och peppar

2 färdiga små baguetter
Bregott
1 vitlöksklyfta
Torkad basilika
Ev chili

Starta ugnen på 200 grader. Sätt igång en kastrull med pastavatten och lägg en klick smör på en tallrik. Hacka vitlök, ev chili och blanda ett eget vitlökssmör. Krydda med torkad basilika. Skär sneda snitt i baguetterna (lämna lite i botten, så baguetten håller ihop) och tryck ner lite smör i varje snitt. Sätt in i ugnen och låt smöret smälta. När brödet är klart, ta ut brödet och skär snitten helt igenom.

Räddaren färsk pasta

Under tiden hinner du värma din köttfärssås tillsammans med lite vatten. När pastan kokat klart, häll av pastavattnet och behåll tortellinin i kastrullen. Fyll på med färsk spenat och den värmda köttfärssåsen. Blanda runt och smaksätt med salt och peppar.

Räddaren färsk pasta

Servera pastan och brödet tillsammans och njut av en enkel, god middag. Jag vill verkligen inte kasta rester, utan gör gärna något annat av småskvättar. Räddaren färsk pasta ger enkelt en roligare middag.

Räddaren färsk pasta

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar