Kasslerpasta med pesto

-

Då jag köpte en stor bit kassler i slutet på förra veckan, så är jag mån om att äta upp den. Men som vanligt så vill jag inte göra samma rätt två gånger, utan vill hellre upptäcka något nytt. Det slutade med denna kasslerpasta med pesto som jag blandade med pasta, en riktigt god middag. Olika kassler-rätter har jag samlat här.

Pesto är väldigt lätt att göra hemma själv och då kan du tillsätta en aning mera vitlök i dessa förkylningstider. Det är en sådan krydda som jag aldrig köper utan alltid mixar ihop själv. Och har du väl gjort en sats, så kan du satsa på att göra mat med pesto några dagar närmaste veckan. Jag har lite olika varianter här.

En bit kassler
1 liten broccoli
2 msk pesto
½ dl grädde
½ dl creme fraiche
Ev redning med mjölk och vetemjöl
Salt och peppar

Valfri pasta att servera på sidan

Sätt igång en kastrull med pastavatten. Dela kassler i mindre bitar och ta ut små buketter broccoli. Lägg i en egen kastrull tillsammans med grädde, creme fraiche och pesto. Låt koka ihop och tillsätt ev en redning med mjölk och vetemjöl för att få en tjockare sås.

När pastan kokat klart, häll av pastavattnet och häll över kasslersåsen över pastan. Rör runt och låt blandas. Häll över på ett stort snyggt pastafat alternativt skål och ställ fram på bordet. Servera gärna tillsammans med en sallad.

Kasslerpasta med pesto

Kasslerpasta med pesto

Kasslerpasta med pesto

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar