Glöggmingel med tunnbröd

-

Min kollega Håkan bad mig experimentera glöggmingel med tunnbröd. Han hade bakat tunnbröd med saffran och ville hitta smaker som passade bra, som han kan servera på kommande glöggmingel. Väldigt väldigt roligt att bli tillfrågad om smaker, så jag satte igång.

Jag valde att göra fyra olika smaksättningar, där samtliga hade en bas av Philadelphiaost. Dels för att jag gillar smaken, men också för att binda ihop rullarna bra.

Glöggmingel med tunnbröd

Rulle nr 1:
Philadelphiaost
Pepparrot på tub
Hamburgerkött

Blanda Philadelphiaost och pepparrot på tub, tills du får en lagom smak på röran. Bre tunnbrödet och lägg sedan skivor av hamburgerkött ovanpå. Rulla ihop och skär rulltårtebitar.

Rulle nr 2:
Philadelphiaost
Hackad schalottenlök
Stenbitsrom
Citronpeppar
Mosad potatis

Blanda Philadelphiaost, hackad lök och stenbitsrom och bred röran på tunnbrödet. Mosa potatisen och lägg ovanpå samt krydda med citronpeppar. Rulla ihop och skär rulltårtebitar.

Rulle nr 3:
Philadelphiaost
Salami
Brieost
Färsk basilika

Bred Philiadelphiaost på tunnbrödet, lägg på salamiskivor och sen tunna skivor brieost. Toppa med färsk basilika och rulla ihop. Skär i rulltårtebitar.

Rulle nr 4:
Phliadelphiaost
Hackad schalottenlök
Granatäpplekärnor
Hamburgerkött

Blanda Philadelphiaost, hackad lök och granatäpplekärnor. Bred röran på tunnbrödet och lägg skivor av hamburgerkött ovanpå. Rulla ihop och skär rulltårtebitar.

Glöggmingel med tunnbröd

Glöggmingel med tunnbröd

Jag och Daniel provade de goda rullarna tillsammans med glögg på kvällskvisten. Sedan tog jag med resten till jobbet och min kollega.

Glöggmingel med tunnbröd

Rulle nr 1 högst upp, sedan rullarna i ordning medsols.

Glöggmingel med tunnbröd

Alla rullar var goda och olika personer på jobbet gillade olika rullar. Håkan fick nog sin favorit i den ganska snälla rulle nr 2. Med Philiadelphiaost, hackad schalottenlök, stenbitsrom och mosad potatis. Det klart att jag hade kunnat gjort dem lite snyggare innan servering, men det viktiga den här gången var inte utseendet, utan smakerna.

Ett väldigt roligt uppdrag och mina experimentlusta fick jobba fritt. Jag gillade väldigt mycket granatäpple-rullarna, då granatäpplet i sig var en rolig och god detalj. Men alla hade sin charm och godast är det nog om man får smaka dem allihopa, på samma glöggmingel?

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

2 KOMMENTARER

  1. Hej, istället för hamburgerkött, köp svenskt hästkött från Gustavs i Dalarna, finns i pålägg på bl a Willys. Jag tycker det är viktigt ha miljötänk kring maten. Svenska hästar som går till slakt i Sverige har haft ett bra liv och det görs humant mot vad som händer med slakt i vissa andra länder.

    • Jag håller med dig kring miljötänk och att djuren ska ha haft det bra. Jag köper bara svenskt kött, även detta hamburgerkött.

Lämna ett svar