Festung Hohensalzburg

-

Vid vårt besök i Salzburg i mitten av oktober, så valde vi att testa linbanan upp till Festung Hohensalzburg. Fästningen ligger högt upp på ett berg som ligger så nära, så det är promenadavstånd. För de som inte orkar gå (eller som i mitt fall – har fel skor) så kan en köpa en linbanebiljett upp och ner. En kort brant resa och sen är en framme och uppe. Nära avstigningen så sprang vi på en lunchservering och vi tog oss ett bord.

Festung Hohensalzburg

Låång tid innan vi fick mat, men vi hade å andra sidan en magisk utsikt att fördriva tiden med. Och skön sommarvärme i mitten av oktober, så pass varmt att jag började svettas där på stolen.

Festung Hohensalzburg

Inne på fästningen så var det också magisk utsikt. Tänk att ha det här som sängkammarutsikt? Helt ok!

Festung Hohensalzburg

Festung Hohensalzburg

Utsikten in mot stan, och här nedanför ser en också hur nära det är från fästningen. Salzburg gamla stan rakt nedanför fästningen.

Festung Hohensalzburg

Väl nere på marknivå igen och på bilden nedan så har ni både fästningen uppe på berget och hänglåsbron i förgrunden. Läs mera om den i mitt tidigare inlägg om Salzburg.

Festung Hohensalzburg

Vi var bara en heldag i Salzburg, men tack vare att det är en ganska liten stad (150 000 innevånare) så hinner en se mycket på kort tid. Att besöka fästningen var en rolig detalj och hade jag bara haft bättre skor för dagen, så hade vi promenerat upp till fästningen. Det är lätt att hitta i staden, då en hela tiden har fästningen i blickfång och även floden Salzachs som rinner genom stan. Gamla stan blev 1996 uppsatt på Unesco’s världsarvslista.

En rolig detalj om Salzburg är att filmen Sound of Music spelades in här 1965 och många av turisterna kommer hit för att se inspelningsplatser. Den verklighetsbaserade filmen om Maria von Trapp som flyr den tyska ockupationen.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar